Kubliay Isik scoort eerste doelpunt voor UDO. | Foto: lichtenbeldfoto.nl
Kubliay Isik scoort eerste doelpunt voor UDO. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Willemien Timmers

UDO pakt alle punten

voetbal n Zaterdag 17 september, de derde speelronde in zaterdag vierde klasse A, kwam UDO uit tegen Oosterheem. UDO had de voorgaande twee wedstrijden verloren van Roodenburg en Van Nispen. Ook Oosterheem was nog puntenloos.

Voor UDO belangrijk om juist nu dus wat punten te verzamelen. Want hoe langer het duurt, des te meer het zelfvertrouwen op de proef wordt gesteld. De reis naar Zoetermeer, waar de velden van Oosterheem liggen, verliep wat moeizaam in verband met de afgesloten A12. De wedstrijd begon dan ook ongeveer 15 minuten later onder leiding van scheidsrechter Van Belkum.

In de eerste minuten tekende de wedstrijd zich al een beetje af. UDO was wel de sterkere, maar in de verdediging vielen soms onnodige gaten. Tegen de verhouding in moest UDO dit na ongeveer 15 minuten bezuren met een doelpunt van Oosterheem: 1-0.

Gelukkig wist Kubilay Isik ongeveer 10 minuten later de 1-1 op het scorebord te zetten. Daarna zette UDO steeds meer druk met verzorgd voetbal. Op rechts werd Laurens Franken voortdurend via een pass gelanceerd. Tot nu toe had dit behalve de dreiging die ervan uit ging niets opgeleverd. Maar na een kwartier in de tweede helft werd het harde werken beloond. Na onderscheppen van de bal in de verdediging van Oosterheem kon Laurens de 1-2 maken. Laurens was trouwens niet de enige Franken die in de basis stond. Ook zijn broers Marnix en Pascal waren van de partij.

Over het algemeen gesproken kreeg UDO steeds meer grip op de wedstrijd. Steeds meer drong het als één team spelende UDO aan. Nog geen minuut later resulteerde dit via een steekpass in een doelpunt van Koen du Maine: 1-3. Later zou Daan Heijnis het veld nog inkomen voor de zeer goed spelende Daniël Gras.

Ondanks wat angstige momenten wist de verdediging met Bert Juffermans, Tom Uittenbogaard en Timo Lichtenbeld de deur achterin dicht te houden. Ten dele was dit ook dankzij de alerte en goede reddingen van keeper Pieter Heeren. Ook Menno Bakker mag niet onvermeld blijven. Hij wist vooral in de eerste helft een nadrukkelijk stempel op de wedstrijd te drukken.

UDO kon de wedstrijd dus afsluiten met een 1-3 winst, de drie punten in de pocket. Hiermee stijgt UDO naar een 10de plaats in de ranglijst.

Volgende week speelt UDO thuis een wedstrijd tegen Wassenaar. Wassenaar staat op dit moment met evenveel punten op de negende plaats. Een mooie nieuwe uitdaging voor trainer Nikivor van Rijn.

Breed cursusaanbod voor kinderen

cursus n Binnenkort starten bij de Stichting Evenementen in het Oegstgeester Dorpscentrum opnieuw meer dan 20 cursussen voor meer dan 200 kinderen in de basisschoolleeftijd.

Dansen, djembé spelen, spelen met muziek, koken, bakken, musical, toneelspelen, knutselen, tekenen/schilderen, houtbewerken, Juniorlab, Technicakids: binnenkort is het allemaal weer mogelijk in het Dorpscentrum, de uitvalsbasis van het Oegstgeester jeugdwerk aan de Lijtweg.

Deze week wordt via alle basisscholen de nieuwe cursussenfolder verspreid,

Aanmeldingen voor alle cursussen zijn nog mogelijk. De reacties zullen op volgorde van binnenkomst worden verwerkt. Meer informatie: www.st-evenementen.nl of bel met de Stichting Evenementen via (071) 5171540.

Nieuwe hoofdsponsors C.K.V. Fiks

korfbal n Op zaterdag 10 september hebben de nieuwe hoofdsponsors voor korfbalvereniging Fiks het contract getekend. Het zijn: Sven Desk en Randstad Elektrotechniek.

Sven Desk adviseert in projecten omtrent de ontwikkeling van onroerend goed. Randstad Elektrotechniek heeft als hoofdtaak de installatie van elektriciteit in gebouwen, zoals woningen en bedrijven. De eigenaren van genoemde ondernemingen, Sven de Ruijter en Wim Anholts, gingen voorafgaand aan de wedstrijd met het eerste team op de foto. Beiden sponsoren de shirts van Fiks 1 en Fiks 2. Sven Desk de voorkant en Randstad Elektrotechniek de achterkant.

Sponsoren Sven de Ruijter en Wim Anholts met het eerste team van Fiks.