Apotheek Carlina zal ingrijpend worden verbouwd en een nieuwe naam krijgen. | Foto Willemien Timmers
Apotheek Carlina zal ingrijpend worden verbouwd en een nieuwe naam krijgen. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Apotheek Carlina gaat verbouwen

zorg n Apotheek Carlina aan het Boerhaaveplein gaat in de komende maand ingrijpend verbouwd worden. In de laatste week van september zal de aannemer beginnen, en zullen klanten tien weken genoegen moeten nemen met een speciaal in het te verbouwen pand ingerichte 'mini'-apotheek, voordat de nieuwe apotheek, met een nieuwe naam, begin december geopend zal worden.

Door Willemien Timmers

Carlina is al vanaf juni 2014 het zusje van Apotheek Beker aan de Lijtweg. "We zijn blij dat we de gelegenheid kregen om de apotheek over te nemen," legt apotheker Michiel Grijsen uit. "In het verleden, toen de familie Beker hier apotheker was, waren deze twee vestigingen ook al in één hand en werkten ze nauw samen."

De voortvarende apotheker die sinds vorig jaar hulp heeft van de Oegstgeestse apotheker Anne van de Meent, ziet de apotheek als belangrijk onderdeel van het Boerhaaveplein. "Het plein is een prachtig centraal punt in de wijk. Samen met de huisarts en de fysiotherapeut vormen we een mooi gezondheidscluster. Als de verbouwing op het plein afgerond is, zullen we een deel van de ruimte afstaan aan nog een zorgverlener. Daarover moet nog meer duidelijk worden."

Begin december zal de nieuwe apotheek in gebruik worden genomen. "Tien weken lang zullen we onze klanten vanuit een wat kleinere ruimte helpen," vertelt Grijsen. "Maar de service blijft hetzelfde. We zullen proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen omdat ook de wachtruimte beperkt is. Het tijdig bestellen van nieuwe medicatie kan helpen om de wachttijd te verkorten."
In december wordt ook de nieuwe naam van de apotheek aan het Boerhaaveplein onthuld. "Dat wordt een feestelijke gebeurtenis. Personeel en service blijven hetzelfde, maar de hele 'look and feel' zal meer lijken op onze apotheek aan de Lijtweg."

De apotheker hoopt dat er met de verbouwde zaak een plaats gecreëerd wordt waar goede zorg gegeven wordt, waar men terecht kan met alle vragen en men telkens goed advies krijgt. "Het moet een plek zijn waar mensen met een lach op hun gezicht naar buiten komen omdat ze écht geholpen zijn."

De nieuwe apotheek zal een groter assortiment aan 'handverkoop' als Vichy hebben, en zal ook een 'completere voorraad' hebben. "Ook willen we met wat we verkopen inspelen op de zorgverleners om ons heen." Voor een snelle receptverwerking is het mogelijk om sinds kort de app RecAppt te downloaden. Via de apotheekcode van Carlina (504047) zijn herhalingsrecepten sneller aan te vragen en kan de apotheek er direct mee aan de slag. Met deze app heeft de patiënt 24/7 de mogelijkheid om met één herhaalcode alle gebruikte medicatie aan te vragen.