Onthulling van het stoepbord voor het Dorpscentrum door Kannerschoolleerlingen. | Foto Peter Crispijn
Onthulling van het stoepbord voor het Dorpscentrum door Kannerschoolleerlingen. | Foto Peter Crispijn Foto: Willemien Timmers

Dorpscentrum ontvangt cadeaus

geven n Gisteren, dinsdag 13 september, werd het Dorpscentrum in het zonnetje gezet.

Het Lokaal Fonds Oegstgeest schonk vier plantenbakken voor de tuin aan het centrum, en de Prof. Dr. Leo Kannerschool gaf een zelfgemaakt informatie/stoepbord.
Op de foto is te zien hoe de leerlingen Luke, Alex, Nicola en locatiedirecteur Douwe Splinter van de Leo Kannerschool (voor voortgezet speciaal onderwijs aan kinderen met autisme) een zelf getimmerd stoepbord onthullen. Wendy Schraven kijkt goedkeurend toe. Ook deze gift aan het Dorpscentrum Oegstgeest werd mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Fonds Oegstgeest.

Het stoepbord zal door het Dorpscentrum worden gebruikt voor informatie en aankondigingen van onder andere de inloopkoffie-ochtend op de dinsdagochtend en het benefietconcert op 29 oktober.


Feestelijke heropening Poelmeer

zwemmen n Op woensdag 21 september wordt het compleet gerenoveerde zwembad Poelmeer feestelijk geopend.

Het zwembad in Oegstgeest is van 4 april tot en met 29 augustus gesloten geweest in verband met de verbouwing. Inmiddels is het zwembad weer voor iedereen geopend.


De afgelopen periode is er hard gewerkt aan een complete renovatie van het zwembad. Zo is de vloer rond het wedstrijdbad en recreatiebad opnieuw betegeld, zijn er nieuwe kleedkamers en kleedhokjes, hangt er in het hele pand nieuwe verlichting, zijn er nieuwe luchtbehandelingskasten voor een beter klimaat in het zwembad en is de zonnebankruimte vervangen voor een vergaderruimte. Komende week wordt er nog een nieuwe stoomcabine geplaatst.

glijbaan

Zwembad Poelmeer heeft ook een nieuwe interactieve glijbaan. De glijbaan heeft vier thema's met een spectaculaire lichtshow en bijpassende geluiden. Aan het eind van de glijbaan wordt er een foto gemaakt, die je kunt delen op social media.

een euro

Er zijn op de openingsmiddag diverse acties. Zo kan iedereen zwemmen voor een euro, kunnen kinderen vanaf 15.30 uur op de foto met Zed, ligt er een luchtkussen van Zed in het water en is er vanaf 14.15 uur een demonstratie zeemeermin zwemles.

Poelmeer is op 21 september van 14.00 tot 16.30 uur open voor recreatief zwemmen. Om ongeveer 16.15 uur zal de officiƫle heropening van het gerenoveerde Poelmeer plaatsvinden.