Oegstgeest kreeg in de trainingspartij tegen WVC 37 doelkansen. Daarvan waren er dertien raak. Foto: Willemien Timmers

Oegstgeest heeft geen kind aan WVC

voetbal n Afgelopen zaterdag 10 september mocht Vv Oegstgeest aantreden tegen WVC, de ''Weteringse Voetbal Combinatie'' dat vorige week op eigen veld met 2-7 onderuit ging tegen FC Rijnland.

Nadat WVC de bal na de aftrap direct aan Oegstgeest gaf en zich massaal terugtrok op eigen helft, was het duidelijk dat zij niet gekomen waren om het spel te maken. In de openingsfase waren er kansen voor den Hollander en Brussee, maar was het WVC dat in de achtste minuut brutaal op voorsprong kwam. Na een lange bal van WVC wilde Steven Apcar de bal terugkoppen op zijn doelman, maar hij kopte te hard waardoor deze onhoudbaar binnenviel: 0-1. Nauwelijks een minuut later kreeg diezelfde Apcar alle tijd en ruimte en ging een van richting veranderd rollertje langs de goalie: 1-1.

Nadat Oegstgeest bleef aandringen kwam het in de 17e minuut verdiend op voorsprong. In de 22e minuut moest de keeper van WVC geblesseerd het veld af en kwam er een veldspeler op doel. Nadat de uitstekend leidende scheidsrechter Lochtenberg na opzichtig vasthouden een penalty aan Oegstgeest gaf, zorgde Wenink vanaf de stip voor 3-1. Nog voor de rust wist Wenink ook zijn 3e van de middag te maken en deed WVC zelf ook nog een duit in het zakje door de bal in eigen doel te schieten.

In de tweede helft wist Vv Oegstgeest binnen een tijdsbestek van tien minuten vier keer te scoren en kon ook Klaveren zijn eerste goaltje meepakken: 7-1. In de 61e minuut was het Roy Dijkstra die van rand zestien met een vlammend schot voor 8-1 zorgde. Verdediger Robin Noort zorgde via het hoofd voor 9-1 en het was Den Hollander die de teller in de 78e minuut op 10 zette. In de laatste vijf minuten maakten de ingevallen Joep van Tulder, den Hollander en Peter Brussee het feest compleet: 13-1.

Zo eindigde deze trainingspartij in een welverdiende overwinning en gaat de ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa aan kop in de 4e klasse A.

Zaterdag speelt Oegstgeest de uitwedstrijd bij VVSB in Noordwijkerhout, aftrap 15.00 uur.