Hoveniers Ad van Nieuwland en Aart Verhagen geven op de open dag mooie prijzen weg, waaronder een kruiwagen met tuinplanten. | Foto PR
Hoveniers Ad van Nieuwland en Aart Verhagen geven op de open dag mooie prijzen weg, waaronder een kruiwagen met tuinplanten. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Open dag bij Van Nieuwland Tuinen

Groen n Op zaterdag 24 september is iedereen welkom bij de gezellige open dag Van Nieuwland Tuinen aan de Haarlemmerstraatweg.

De tuinliefhebber kan er van 9.30 tot 17.00 uur zijn of haar hart ophalen. De hoveniers van Van Nieuwland Tuinen laten alle facetten van het vak aan de bezoekers zien.

Er zijn demonstraties over vijveraanleg, er is uitleg over houttechnieken (denk aan overkappingen en loungebanken) en er wordt verteld hoe sedum-vegetatiedaken het best kunnen worden toegepast. Verder zijn de nieuwste bestratingsartikelen te zien evenals diverse toepassingen van split en natuursteen.
"Natuurlijk besteden we ook aandacht aan 'De Levende Tuin' waarin veel ruimte is voor groen en dieren, en aan natuurlijke tuinieren met milieuvriendelijke materialen van dichtbij," vertelt Ad van Nieuwland. "Daarnaast is divers accu- tuingereedschap te zien, en demonstreren we hoe bestratingen en vlonders er weer als nieuw uit kunnen zien," vult Aart Verhagen hem aan.
Natuurlijk kan men op de open dag ook terecht voor adviezen over de inrichting van de eigen tuin.
De catering wordt de 24e verzorgd door Jeroen van Wijk van Whats Cookin, zodat geen bezoeker iets tekort komt. Hij geeft ook informatie over biologische kookworkshops. Daarnaast vertelt een Oegstgeester imker over zijn werk en verkoopt hij honing.

In een speciale kinderhoek kunnen jonge bezoekers hun eigen tuin tekenen en ontvangen een leuk prijsje. Maar ook de volwassenen kunnen in de prijzen vallen. "Als men het aantal olijven in onze honderdjarige olijfboom raadt, kan men een kruiwagen gevuld met tuinplanten, een dag hovenierswerk of vrijkaarten voor de Tuinen van Appeltern winnen," aldus de hoveniers.

De gehele dag zijn ook de kunstwerken van de cursisten van de Kunstacademie Leiden in de binnenkas (hun lesruimte) te bewonderen.

Haarlemmerstraatweg 8a (naast het Groene Kerkje).

www.vannieuwlandtuinen.nl