Het team van Rijnzicht Oogkliniek viert het jubileum deze week met gebak. | Foto Willemien Timmers
Het team van Rijnzicht Oogkliniek viert het jubileum deze week met gebak. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Rijnzicht Oogkliniek viert jubileum

zien n Deze maand viert Rijnzicht Oogkliniek in de Oegstgeester De Kempenaerstraat zijn twaalfeneenhalfjarig bestaan. Door de jaren heen heeft de oogkliniek de goede naam die zij vanaf het begin al had, méér dan waargemaakt.

Door Willemien Timmers

Ooglaseren, het verhelpen van bij- of verziendheid door met een laser het oppervlak van het oog vlakker of boller te maken, was begin deze eeuw enorm in opkomst. "Oorspronkelijk was het plan dat wij tegen het Diaconessenziekenhuis aan een kliniek voor deze niet-verzekerde zorg zouden opzetten," vertelt één van de oprichters van Rijnzicht Oogkliniek, oogarts Hester van Nouhuijs. "Binnen het ziekenhuis werden alleen zieke ogen behandeld. Gezonde ogen opereren om van je bril af te komen werd toen nog gezien als iets heel uitzonderlijks, wat uiteindelijk toch niet onder één dak met de reguliere gezondheidszorg diende te geschieden. De tijd was daar toen nog niet rijp voor. Daarom zijn we hier in Oegstgeest Rijnzicht Oogkliniek begonnen."

Van meet af aan werd de lat door de oogartsen hoog gelegd. "We hebben vanaf het begin voorop gelopen in deskundigheid, veiligheid en klantgerichtheid. Vooral de tijd die we nemen voor het persoonlijke contact, waarderen onze cliënten zeer," legt de oogarts uit. Jaar na jaar scoort Rijnzicht Oogkliniek hoog in de klanttevredenheidsonderzoeken. "Doordat we met een klein, hecht team werken, kennen we mensen bij hun naam en ziet men niet steeds een ander gezicht."

In de afgelopen twaalfeneenhalf jaar kozen duizenden mensen voor een lensimplantaat of laserbehandeling bij Rijnzicht Oogkliniek. "Aan de voorkant selecteren we heel streng, zodat er geen verkeerde verwachtingen worden gewekt," benadrukt Van Nouhuijs. "Bij twijfel beginnen we niet aan een behandeling. Iemand vertrouwt ons immers zijn gezonde ogen toe. Van die kwetsbaarheid zijn wij ons elke keer opnieuw bewust."

Wezenlijke zaken zijn er dit decennium niet veranderd; alle behandelingen zijn wel voorspelbaarder en veiliger geworden. "We hebben de nieuwste lasers, en door mee te gaan met elke software-update kunnen we steeds meer informatie achterhalen. Hierdoor kunnen we nog beter maatwerk leveren. Soms kunnen nu mensen gelaserd worden, die vijf jaar geleden nog niet voor een behandeling in aanmerking kwamen."

Als oogarts Hester van Nouhuijs haar mooiste ervaring van de afgelopen jaren moet omschrijven, is dat toch wel haar eigen ooglaserbehandeling. "Sindsdien ben ik mij nog meer bewust van de impact die het heeft om van het één op het andere moment zonder bril of contactlenzen scherp te kunnen zien."

Regelmatig worden bij Rijnzicht Oogkliniek gratis informatieavonden georganiseerd, die onzekerheden en vragen weg kunnen nemen. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 11 oktober om 20.00 uur.

Om het jubileum te vieren ontvangen geïnteresseerden vijftig procent korting op een vooronderzoek wanneer ze bij het maken van deze afspraak (in de maanden september en oktober) aangeven te hebben gehoord van het twaalfeneenhalfjarig bestaan van Rijnzicht Oogkliniek. De daadwerkelijke afspraak mag ook in november of december van dit jaar plaatsvinden. Een vooronderzoek (normaal € 100,-) is een volledig oogheelkundig onderzoek van anderhalf uur uitgevoerd door een optometrist en oogarts.

De Kempenaerstraat 93

2341 GK Oegstgeest

Tel: (071) 519 2090

info@rijnzichtoogkliniek.nl

www.rijnzichtoogkliniek.nl


NewFysic: 'Persoonlijke ondersteuning maakt afvallen mogelijk'

afslanken n NewFysic is een unieke afslankmethode met meer dan 39 vestigingen verspreid over Nederland en België. Sinds een jaar is NewFysic ook gevestigd aan de Terweeweg 56 in Oegstgeest.

Door Willemien Timmers

In de vestigingen worden mensen gastvrij ontvangen die aan hun gewicht willen werken. "Wij zijn geen diëtistes, maar voedingsconsulentes die mensen van 'all walks of life' helpen met betere voeding hun streefgewicht te bereiken," vertelt de nieuwe vestigingsmanager Benedicte Conijn. "Bij NewFysic gaan wij uit van het individu. Het belangrijkste is dat men een voedingspatroon krijgt dat bij hen past, en dat men zich fit en energiek voelt. Afvallen en je lekker in je vel voelen moeten hand in hand gaan. De persoonlijke aanpak en de ondersteuning van de NewFysic voedingssupplementen zorgen ervoor dat onze klanten succesvol afslanken."
Conijn legt uit dat als je wilt dat het lichaam veel energie en vet verbrandt, je de juiste 'houtblokken op het vuur moet gooien'. "Daarom maken we ook voedingsschema's met zes eetmomenten op een dag. Daarnaast moedigen we klanten aan om veel water te drinken."
De begeleiding van cliënten wordt professioneel aangepakt. Tijdens het eerste consult wordt een lichaamsanalyse uitgevoerd. Ook wordt bepaald welke voedingssupplementen men nodig heeft om verantwoord en effectief af te vallen. "NewFysic is in 2002 opgericht door een klinisch chemicus, die onderzocht dat afslanken en op gewicht blijven met de juiste supplementen en begeleiding wél lukt. Iedere week hebben onze cliënten een gesprek met hun coach, die voor de volgende week weer een nieuw voedingsplan opstelt. Door samen te overleggen kan men gewoon blijven eten; dat wil zeggen suikerarm en vetarm, met veel goede koolhydraten als volkorenproducten en veel groente en fruit. Samen met de juiste voedingssupplementen valt men gemiddeld een pond tot een kilo per week af. Dat kan prima zonder extra te bewegen. Bovendien is er met behulp van het NewFysic schakelprogramma geen sprake van een jojo-effect."

NewFysic (tegenover Brasserie Streeder) is maandag tot en met donderdag geopend, op maandag en donderdag ook in de avonduren.
Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.
Tel: 088-3230020
E-mail: oegstgeest@newfysic.nl
www.newfysic.nl

De nieuwe vestigingsmagager van NewFysic Benedicte Conijn. 'Door samen te overleggen kan men gewoon blijven eten.' | Foto Willemien Timmers