Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Fabuloka Staal in openluchttheater

uitgaan n Het openluchttheater Leidse Hout sluit zaterdag 17 september het seizoen feestelijk af. Na een zomer vol bijzondere, spannende en soms ontroerende voorstellingen wordt dit seizoen beëindigd met een ware klapper.

De poëtische voorstelling STAAL vertelt het verhaal van de acrobaat Jorga en de muzikant Ed, die beiden een droom hebben. Jorga bundelt zijn krachten met Ed, die alles kan maken van metaal, zo ontstaat STAAL. Het verhaal speelt zich af in een vijf meter grote stalen constructie en wordt verteld door middel van allerlei circustechnieken.
Na de voorstelling kan de bezoeker zelf aan de slag met deze technieken in de workshop. Ook wordt een voorproefje gegeven van Fabuloka's volgende voorstelling Contra.

Het Openluchttheater Leidse Hout is 'het groenste theater in de regio' en ligt op de grens van Leiden en Oegstgeest in de Leidse Hout.

17 september Fabuloka - STAAL van 14.00 - 16.00 uur. Tickets kosten 11 euro en 5 euro voor kinderen via www.oltleiden.nl of bij aanvang van de voorstelling bij het openluchttheater.


Art class Koninginnen van Egypte in Rijksmuseum van Oudheden

tekenen n In de Art class Koninginnen van Egypte laten deelnemers zich leiden door de vormen en ontwerpen van de Egyptenaren. Door de schijnbare eenvoud van vorm en lijn wisten de Egyptenaren innerlijke rijkdom uit te drukken, een onmetelijke stilte vol leven, even geheimzinnig als mooi.

De Art class vindt plaats in de museumzalen van Rijksmuseum van Oudheden start op woensdag 21 september.
In de Art class maken deelnemers niet alleen zelf tekeningen, maar wordt ook begeleid door een lezing waarin de symboliek van de Egyptische kunst en hun beeldtaal wordt bekeken. Welke ideeën verbergen de prachtige zandstenen beelden en gestileerde sieraden? Door naar deze vormen te kijken verdwijnt de tijd tussen nu en toen en komt de wereld van de Egyptenaren heel dichtbij. Een andere taal spreekt, een taal van alle tijden: die van de vormen.

De Art class wordt gegeven door kunstenares en kunsthistorica Corina Zuiderduin uit Oegstgeest.

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Voor informatie: www.rmo.nl/onderwijs of www.artedeldisegno.com of tel: 06-46334339