UDO probeert met een dubbele sliding de aanval van Van Nispen te stoppen. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Willemien Timmers

UDO verliest van Van Nispen

voetbal n De selectie van UDO bestaat, onder andere door het wisselen van speeldag, uit een aantal heel jonge jongens bestaat. Doel dit jaar is om zoveel mogelijk voetbalplezier te hebben met elkaar en daar waar mogelijk zo veel mogelijk punten bij elkaar te voetballen.

In de vierde klasse A spelen een aantal goede elftallen. Zo gaan Roodenburg, Van Nispen, Oegstgeest en Blauw Zwart zeker voor de bovenste plaatsen. UDO doet voetballend niet direct voor deze tegenstanders onder maar als het op effectiviteit en ervaring aankomt heeft het jonge UDO-team nog veel te leren.
UDO heeft in twee wedstrijden inmiddels elf tegendoelpunten moeten incasseren. Maar het trof in die twee wedstrijden dan ook twee titelkandidaten die met passie en vooral veel ervaring UDO opzij konden zetten. Het lukt UDO bovendien nog niet om de eigen gecreƫerde kansen in doelpunten om te zetten. Ook in wedstrijd tegen Van Nispen was dat het geval. Over het geheel genomen was Van Nispen de verdiende winnaar.

In de eerste helft kwam Van Nispen al snel op voorsprong. Daarna was het vooral doelman Pieter Heeren die UDO voor een grotere achterstand behoedde. Vlak voor rust scoorde Van Nispen nogmaals en kwam Patrick Vergeer juist niet tot een doelpunt waardoor de ruststand 2 - 0 was. Na rust was UDO een periode beter. Vergeer zag zijn kopbal net naast vliegen waardoor de aansluiting maar niet kwam. Van Nispen daarentegen scoorde uit de eerstvolgende kans wel en daarmee de 3 - 0. Het vertrouwen in een beter resultaat ebde door dat doelpunt wat weg. Van Nispen liep uit naar een regelmatige 6-0. Ondanks kansen van Patrick Vergeer en Laurens Franken bleef de nul voor UDO op het bord staan.

Komende zaterdag speelt UDO weer uit, nu bij Oosterheem in Zoetermeer.

ASC komt verdient op gelijke hoogte

voetbal n Voorafgaand aan de eerste thuiscompetitiewedstrijd van ASc tegen SJZ was er een korte bijeenkomst voor sponsoren (bij ASC Businessclub genoemd) en reĆ¼nisten in de bestuurskamer. "Een historisch moment, want deze bijeenkomst is voor het laatst op deze plek. Volgend seizoen hopen we op ons nieuwe complex aan de Overveerpolder te zitten", sprak voorzitter voetbal Hans Schiphorst.

Kevin van der Geest is de nieuwe trainer van de selectie. Hij stelde zich voor en vertelde over zijn loopbaan als speler. Hij heeft hoog gevoetbald en was zelfs prof bij RKC Waalwijk. "Goede afspraken met elkaar maken en als team met passie spelen; dat is van groot belang", zei Kevin die hoopt met ASC een mooi seizoen tegemoet te gaan. Voorzitter Businessclub Antal de Witte gaf aan dat de opbrengsten van de Businessclub vorig seizoen zijn verdubbeld. "Het streven is een voortgaande stijgende trend. Hieruit kunnen activiteiten van ASC worden gefinancierd." Burgemeester Emile Jaensch was ook uitgenodigd om bij de eerste wedstrijd dit seizoen aanwezig te zijn: bijgaande foto bewijst dat hij hieraan gehoor had gegeven.

Verdiend gelijkspel

Het verschil van het spel van ASC in de eerste en tweede helft was groot. SJZ zette de toon en drong de thuisclub terug op eigen helft. ASC beperkte zich tot verdedigen. Passes naar voren kwamen bijna niet aan, omdat de Zoeterwoudse formatie prima verdedigde. Het was zeker niet tegen de verhouding in toen de 0-1 op het scorebord kwam. De goal ontstond uit een dood spelmoment. Een vrije trap bereikte de linksbuiten die ongehinderd de doelman passeerde. De verdubbeling van de voorsprong liet niet lang op zich wachten. Een communicatiestoornis tussen doelman Ragnar Oosterhoff en een verdediger werd direct afgestraft. De bal werd onderschept en op maat voorgezet aan de midvoor die eenvoudig de 0-2 binnenkopte. ASC verrees nog in de eerste helft. Van grote afstand ondernam Ruben Dutrieux een schotpoging die vlak onder de lat de doelman van SJZ verraste. Dit gebeurde vlak voor rust en luidde een ommekeer in de wedstrijd in.

"De eerste helft had ASC geen grip op het spel van SJZ. Het is een goed team waartegen het lastig is om effectief druk te zetten. In de tweede rondgang hebben we met heel veel inzet en beleving gespeeld en daarmee een gelijkspel afgedwongen. Kortom een geweldige teamprestatie", complimenteert Kevin van der Geest. ASC was in de tweede helft veel meer voorin te vinden. Het bleef streven naar de gelijkmaker. Uit een fraaie assist van Ralph van Zandwijk scoorde Koen Pronk de gelijkmaker. Er kwamen fraaie kansen op meer; onder andere een lob van Jerome Rousseau die net over het doel ging. Aan de andere kant was SJZ gevaarlijk in de counter en moest Ragnar Oosterhoff flink in actie komen om een overwinning van de opponent tegen te gaan.

Burgemeester Emile Jaensch tussen twee ASC-voorzitters.