De gasten uit Van Wijckerslooth hadden een heerlijke golfdag. | Foto PR
De gasten uit Van Wijckerslooth hadden een heerlijke golfdag. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Zonovergoten 18e Van Wijckersloothtoernooi

golf n Op donderdag 18 augustus ontving de Oegstgeester Golfclub voor de achttiende maal een dertigtal inwoners van Van Wijckerslooth en Rustenborgh met hun begeleiders voor een dagje golf. Aan de zijde van de golfclub waren meer dan dertig enthousiaste vrijwilligers aanwezig om hun gasten een heerlijke middag te bezorgen.

Het weer werkte wederom perfect mee. Wat een feestelijk gezicht om te zien hoe de verschillende 'flights' zich onder een stralende zon over de prachtig gemaaide holes verspreidden om te strijden om de felbegeerde wisselbeker. Het leek wel 'hoedjesdag'. Veel van de gasten droegen prachtige zonnehoeden. Onder de deelnemers een organisator van het eerste uur. Ben Paddenburg was een van de eersten, die samen met Hanni van Bellen achttien jaar geleden het initiatief nam voor dit toernooi. Nu nam hij deel als bewoner van Rustenborch.

Er werd gestreden om het balletje in de hole te krijgen. Soms met hulp van de begeleiders die zorgden, daar waar mogelijk, dat het balletje van de gasten in de hole terechtkwam.

Nadat de laatste hole gelopen was, werd het tijd voor een hapje en een drankje. Op een zonnig terras ging een frisdrankje er wel in. Ook de door Domino's ter beschikking gestelde pizzapunten vonden gretig aftrek.

En toen de prijsuitreiking. Zoals de wedstrijdleiding vermelde waren alle dertig deelnemers op de eerste plaats geëindigd en ontvingen daarvoor een keurige 'Gold medal'. Wel toevallig dat de kleuren van de Oegstgeester Golfclub (groen-geel) op het draaglint ook net de kleuren van Rio 2016 waren. Het gaf deze middag een Olympisch tintje.

Uiteraard was onder deze dertig eerst geplaatsten er één de allereerste. De heer Pulinga, bewoner van van Wijckerslooth ontving uit handen van medeorganisator Hanni van Bellen tot zijn grote vreugde de wisselbokaal, die nu een jaar lang een van de kamers van van Wijckerslooth zal opsieren.


Voetbalfeest bij ASC

voetbal n Wie van voetbal houdt, komt op zaterdagmiddag 27 augustus naar ASC. Met een spetterend voetbalfeest voor jongens en meisjes tussen 4 en 9 jaar trapt voetbal- en cricketvereniging ASC (Ajax Sportman Combinatie) die dag af voor haar allerlaatste voetbalseizoen op het complex aan de Duivevoordestraat. ASC'ers en niet-ASC'ers, vaders en moeders, vriendjes en vriendinnetjes: iedereen is van harte welkom.

Het feestje begint aanstaande zaterdag 27 om 14.00 uur bij ASC. Deelnemers krijgen een echt feestprogramma voorgeschoteld, met muziek, leuke wedstrijdjes, voetbal- en cricketspelletjes en talenten die hun mooiste trucjes demonstreren. Verder ligt er een spectaculair springkussen klaar, er is een pannaveldje waarop wedstrijdjes worden gespeeld en alle deelnemers krijgen na afloop ook nog een lekkere verrassing!
Op het terrein staat een kraam waar iedereen zich tussen 14.00 en 14.15 kan aanmelden. Vervolgens worden de teams ingedeeld en om 14.30 start het programma. Alle spelletjes en wedstrijdjes worden gespeeld onder begeleiding van ASC-trainers en -spelers, waarbij de kinderen worden verdeeld in drie groepen: de 4- en 5-jarigen, de 6- en 7-jarigen en de 8- en 9-jarigen.
Geïnteresseerde ouders krijgen tijdens het voetbalfeest een rondleiding, waarbij ook meer verteld zal worden over de bijzondere geschiedenis van het in 1892 opgerichte 'oudste Ajax van Nederland', en over (de verhuizing naar) het nieuwe complex en het nieuwe clubgebouw in de Overveerpolder. De ruim 700 ASC'ers verhuizen in de zomer van 2017 naar deze nieuwe locatie.
Het officiële programma van het feest eindigt om 17.00, maar vanaf die tijd vertoont het vorig jaar opgerichte ASC-damesteam haar kunsten in een oefenwedstrijd en het beste jeugdteam van de jongens onder 19 speelt rond 17.00 zijn eerste competitiewedstrijd.


Aanvragen ondersteuning uit Roelant Oltmans Fonds

sport n In december 2016 worden voor de twintigste keer de prijzen uit het Roelant Oltmans Fonds uitgereikt.

Om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning uit het fonds moet je in Oegstgeest wonen en tussen de 8 en 18 jaar oud zijn. Kandidaten voor een Roelant Oltmansprijs moeten, individueel of als team, goed zijn in de sport die ze doen, daar veel tijd in steken en gemotiveerd zijn om de top te bereiken. De financiële aanmoediging is bedoeld om nog beter te kunnen trainen of beter materiaal te kopen.
Roeister Karien Robbers uit Oegstgeest was dit jaar ook bij de Olympische Spelen, en ook zij ontving een aantal jaren een bijdrage uit het fonds.

De aanvragen kunnen tot uiterlijk 30 september per email worden ingediend bij de secretaris van het fonds. Marijke Coulier, Emmalaan 44, 2341 JR Oegstgeest. E-mail: m.coulier@jmc-advies.nl.

In de reactie dienen naam, geboortedatum, adres en email vermeld te worden, evenals de sport waarom het gaat. Ook moeten sporters vertellen hoe ze er voor staan, motiveren wat ze willen bereiken en waarvoor ze de bijdrage gaan gebruiken.