De vertegenwoordigers van de Oegstgeester culturele partners bij elkaar op de trap van de bibliotheek. Op de foto ontbreken de heer Jasper de Kogel en mevrouw Annelies Koningsveld. | Foto Willemien Timmers
De vertegenwoordigers van de Oegstgeester culturele partners bij elkaar op de trap van de bibliotheek. Op de foto ontbreken de heer Jasper de Kogel en mevrouw Annelies Koningsveld. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Cultuurdomein: Handen ineen voor mooie kunstprojecten

cultuur n In de hal van de bibliotheek, naast Nel met Hoed die tevreden voor zich uit keek, tekende afgelopen maandagavond een hele serie culturele partners de intentieverklaring van het Oegstgeester Kunst & Cultuur Platform.

Samenwerken en inspireren

Met elkaar is door het ondertekenen van de verklaring afgesproken om samen te werken aan een toekomst voor kunst en cultuur in Oegstgeest. Ook willen de verschillende ondertekenaars waar mogelijk samenwerken en elkaar inspireren.

Na het tekenen van de intentieverklaring staken de deelnemers in de bibliotheek de koppen bij elkaar om plannen te smeden om mooie kunstprojecten te organiseren voor jong en oud in Oegstgeest en een breed en bruisend kunst- en cultuurklimaat te scheppen.

Duidelijk is dat de vertegenwoordigers van alle partijen er naar streven de betrokkenheid voor kunst en cultuur in Oegstgeest te vergroten. "We vinden het belangrijk dat alle leeftijdsgroepen met kunst en cultuur kennismaken," liet men weten. "Kunst verbindt."

De diversiteit van de betrokken culturele partijen is groot: van kunst, muziek en dans naar literatuur en cultuurhistorie zowel uitvoerend als organiserend.

De intentieverklaring is ondertekend door vertegenwoordigers van: Bibliotheek Bollenstreek, locatie Oegstgeest (vertegenwoordigers Jan Portengen en Maartje van Nierop), BplusC (o.a. Willem van Moort), Cultuurhuis de Paulus (Frans Ekelschot en Joanneke de Boer), Dorpscentrum (Pieter Oostlander), K&O Oegstgeest (Marga de Boer), De Rijnlandse boekhandel (René Koek), Parure Sieraden (Yvonne Verbeek), Balletstudio Giselle (Giselle Joosten), Stichting Erfgoed Oud Poelgeest (Annelies van Koningsveld), Vereniging Oud Oegstgeest (Rianne Meester en Michel van Gendt), Kunstcommissie Regenboogkerk (Jasper de Kogel) en Stichting Osger Support (Lineke Hofdijk, Marieke van Haaren en Saskia Baatenburg de Jong). Ook Helene Kok van de Theaterplaats was aanwezig. Zij gaat in de toekomst ook meedoen in het samenwerkingsverband.

Met name Saskia Batenburg de Jong en Loes van Campen hebben zich in de afgelopen maanden ingezet om het Oegstgeester Kunst & Cultuur Platform van de grond te krijgen.