Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Springkussenfeest is plezier voor kinderen én ouders

gouwe n Op 21 augustus vindt bij café De Gouwe in Oegstgeest een van Nederlands grootste springkussenfestivals plaats. Op deze laatste vakantiedag van de zomer kunnen alle kinderen tot twaalf jaar oud voor zes euro komen springen en glijden.

Organisator en café-eigenaar Chris Schollaardt heeft weer een bonte verzameling 'bouwwerken' geregeld. Het zijn er zo'n vijfentwintig, waarvan sommige wel acht meter hoog zijn. Ze staan op de Rhijngeesterstraatweg, vanaf de rotonde tot het gemeentehuis. Ook zijn er kleinere kussens en glijbanen. Die staan aan het begin, waar het rustig is voor de allerkleinste kinderen.
Vorig jaar, toen Schollaardt het festijn voor de eerste keer organiseerde, was het Springkussenfestival een groot feest waar 960 kinderen op af kwamen. Dat kwam deels door het mooie weer, maar vooral omdat bleek dat het festival leuk is voor jong en oud. Behalve de springkussens is er namelijk ook (live) muziek en genoeg te eten en te drinken.
Het Springkussenfeest bij café De Gouwe (Rhijngeesterstraatweg 31) is op zondag 21 augustus en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.