Sottosopra is de naam van de gloednieuwe voorstelling van Magic Circus. | Foto Piet-Hein Out
Sottosopra is de naam van de gloednieuwe voorstelling van Magic Circus. | Foto Piet-Hein Out Foto: Willemien Timmers

Ondersteboven van Magic Circus

n 'Oegstgeest op z'n kop'

circus n Sottosopra is de naam van de gloednieuwe voorstelling waarmee Magic Circus in 2016 door de grootste Nederlandse steden raast. Het is Italiaans voor ondersteboven en tijdens de show wordt al snel duidelijk waarom voor deze naam gekozen is. Van 18 tot en met 21 augustus staat de tent in Oegstgeest naast Winkelcentrum Lange Voort aan de Lijtweg.

Een acrobaat die als een vlieg tegen het plafond van de tent loopt en van trapeze naar trapeze springt zonder net. Een Zuid-Amerikaanse schoonheid die op een trapeze in kopstand rondjes draait. Een acrobaat die op een wankele toren van stoelen een handstand maakt. Het is allemaal te zien in Sottosopra. Reuze spannend én allemaal ondersteboven.


Gelukkig heeft Clown Jofri hoogtevrees en blijft hij met beide benen op de grond. Deze Nederlands kampioen goochelen en clownerie is het gezicht van het Magic Circus en heeft heel wat frisse ideeën in zijn hoge hoed gestopt. Het resultaat is een fontein aan komische en romantische gebeurtenissen die het publiek soms letterlijk niet onberoerd laten.


Hij wordt omringd door een groep veelzijdige internationale artiesten. Zij verrijken de voorstelling met oosterse mast-acrobatiek, wervelende hoela hoep, krachtige handstanden plus meeslepende magie en illusionisme. Lilly, de slimste geit van Nederland, bewijst dat vierbenige artiesten nog steeds een plekje verdienen in het moderne circus.


Geen gewoon circus

Magic Circus staat er om bekend geen gewoon circus te zijn. De voorstellingen zijn altijd snel, flitsend en modern met steevast een boodschap die je niet hoeft te zien, maar waar je wel wat mee kunt. Want laten we wel wezen: het is goed om dingen eens van een andere kant te bekijken. Soms zie je ondersteboven meer. En dat doet Magic Circus in 2016 opnieuw: een andere kijk op circus bieden en daarmee ook op ons jachtige dagelijkse leven. Laat Magic Circus je met Sottosopra ondersteboven blazen.

Lijtweg

Kom langs om te genieten, laat het Magic Circus 100 minuten je wereld op z'n kop zetten. Shows zijn op het evenementenplein aan de Lijtweg op donderdag 18 augustus om 19 uur, vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus om 16 en 19 uur en zondag 21 augustus om 16 uur. Tickets kosten tussen de 10 en 18 euro en zijn te koop bij alle vestigingen van Primera en online op www.magic-circus.nl. De circuskassa is een uur voor iedere show geopend.