Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Oud Oegstgeest houdt lezing over Jan Wolkers

historie n De Vereniging Oud Oegstgeest (VOO) houdt op woensdagavond 24 augustus een lezing over Jan Wolkers ter inleiding van het Open Monumenten & Osger Weekend.

Onno Blom, de biograaf van Wolkers, geeft de lezing met de titel 'Jan Wolkers, een icoon van Oegstgeest'. Blom is bij uitstek de man om over deze icoon van Oegstgeest veel wetenswaardigs te vertellen.

De lezing wordt gegeven in de raadzaal van het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13. De zaal gaat open om 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur. De toegang staat open voor leden van de VOO, voor genodigden en andere belangstellenden.

Het Open Monumenten & Osger Weekend is op 10 en 11 september. Na de lezing wordt het programma van het weekend openbaar gemaakt waarbij Rianne Meester-Broertjes (voorzitter van de VOO) en Saskia Baatenburg de Jong (van de Stichting Osger Support) het programmaboekje aan burgemeester Jaensch en wethouder Roeffen overhandigen.

Het boekje is daarna (gratis) te verkrijgen bij het gemeentehuis, de Oegstgeester boekhandels, de bibliotheek, K&O, diverse winkeliers en tijdens het weekend, op de deelnemende locaties. www.osger.nl.