Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Cultureel en Kunstzinnig Oegstgeest verenigt zich

kunst n Na een lange en woelige periode hebben culturele partners in Oegstgeest zich eind juni bereid verklaard samen op te trekken in hun veld.

Daartoe wordt maandag 22 augustus een intentieverklaring door de betrokkenen ondertekend. De diversiteit van de betrokken culturele partijen is groot: van kunst, muziek en dans naar literatuur en cultuurhistorie zowel uitvoerend als organiserend.
Door het ondertekenen van de intentieverklaring spreken de partijen zich uit om niet alleen gezamenlijk op te trekken, maar ook waar mogelijk samen te werken en elkaar te inspireren. Dit alles met de bedoeling om voor de inwoners van Oegstgeest een breed en bruisend kunst- en cultuurklimaat te scheppen.


Nel met Hoed krijgt nieuwe standplaats

kunst n Het beeld Nel met Hoed, gemaakt door kunstenares Maggi Giles, krijgt weer een plekje in ons dorp. Vanaf 22 augustus is het beeld voor iedereen te bewonderen in de centrale entree van de Bibliotheek Bollenstreek en Volksuniversiteit K&O aan de Lange Voort.

Nel met Hoed was al eerder te bewonderen op diverse plekken in Oegstgeest. Haar eerste standplaats was aan het Boerhaaveplein. Daar kon zij niet langer blijven, omdat onder andere de weersomstandigheden ervoor zorgden dat het beeld beschadigd raakte. Na restauratie vond Nel met Hoed een nieuwe plek in de hal van het gemeentehuis. Tot voor kort stond het beeld in de hal van de gemeentewerf. Nu is het beeld dus te bewonderen in de centrale entree van de bibliotheek.

Het beeld van Maggi Giles wordt op maandag 22 augustus om 14.30 uur officieel (opnieuw) onthuld.