Een deel van de Big Band Frits Landesbergen
Een deel van de Big Band Frits Landesbergen Foto: Willemien Timmers

Big Band Frits Landesbergen met special guests in het Leidse Hout

muziek n Jazz in Oegstgeest organiseert in samenwerking met het Openluchttheater Leidse Hout een uniek en spetterende jazzmiddag. Op zullen treden de Bigband van Frits Landesbergen met special guests Martijn van Iterson op gitaar (onlangs op het North Sea jazzfestival) en Wouter Kiers op saxofoon.

Martijn van Iterson (Bird Award winnaar NSJF 2004) geldt momenteel als één van de beste jazzgitaristen van Nederland. Niemand minder dan de nestor van de Nederlandse jazzgitaar Wim Overgaauw was zijn leermeester.

Een unieke en spetterende jazzmiddag

Martijn speelt onder andere in het Ilja Reijngoud kwartet, het Ruud Jacobs kwintet en het Sjoerd Dijkhuizen kwartet en is daarnaast een veelgevraagd gastsolist.

Wouter Kiers is een veelgevraagd tenorsaxofonist die in uiteenlopende stijlen uit de voeten kan. Naast zijn eigen jazz en swingformaties Wouter Kiers Quartet richt hij in 2015 de nieuwe jazzfunk en rockband "De Nieuwe band van Wouter Kiers" en speelt hij in diverse andere bands.

Het event zal plaatsvinden in het Openluchttheater in het Leidse Hout te Leiden. Een unieke plek voor dit prachtige concert. www.oltleiden.nl.

Locatie: Openluchttheater De Leidse Hout, ingang Poelgeesterweg, Leiden

Datum: 3 september

Aanvang: 16 uur tot 19 uur

Kaarten € 11 p.p. te verkrijgen bij leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. (kinderen tot 12 jaar gratis):

www.jazzinoegstgeest.nl