Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Biljartcentrum klaar voor nieuw seizoen

Biljarten n Na 1 augustus ontstaat er enige onrust in de biljartwereld. Het wedstrijdschema voor het nieuwe seizoen wordt vrij gegeven. De teamsamenstellingen zijn bekend.

Veel biljarters hebben zich tijdig aangemeld voor de voorwedstrijden in persoonlijke kampioenschappen. De trainingen ter voorbereiding van het komende seizoen zijn in volle gang. Dat is zeker merkbaar in het biljartcentrum te Oegstgeest door de hogere bezettingsgraad.
De biljartzaal heeft een grote onderhoudsbeurt gekregen. Een schoonmaakbedrijf heeft de vloer als nieuw opgeleverd. De firma Loontjes heeft de biljarttafels voorzien van nieuwe groene lakens. Om de speelomstandigheden optimaal te maken zijn ook alle ballensets vervangen door nieuwe biljartballen. De lampen worden nagekeken zodat de belichting op het laken in balans is. Alle biljarts zijn nog eens nauwkeurig gecontroleerd op een zuivere balans en zo zuiver mogelijk waterpas afgesteld. Omdat een perfecte biljartzaal te herkennen is aan kleinigheden, worden er ook nieuwe krijtjes beschikbaar gesteld aan de binnenlopende biljartliefhebbers. De prijzenkasten van de onderscheiden verenigingen staan er weer spik en span bij. Om er zeker van te zijn dat er geen haperingen op de elektronische scoreborden zullen ontstaan, zijn alle bedieningskastjes voorzien van nieuwe batterijen.
De wedstrijden in het biljartcentrum zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Er is gezorgd voor een goede zitplek, vlak bij de perfecte matchtafels. Een goede reden om eens te komen kijken. Op de website www.sbco.nl van het biljartcentrum zijn alle geplande wedstrijden overzichtelijk in beeld gebracht. Gastbiljarters kunnen zelf een van de twaalf wedstrijdtafels op de gewenste tijd reserveren. Er is altijd wel iets vrij om een paar uurtjes te komen biljarten. Keu, ballen en krijt liggen klaar. Beginners kunnen biljartlessen volgen bij vijf docenten naar keuze.


Fietspuzzeltocht Buitenlust

fietsen n Buurtvereniging Buitenlust organiseert een fietspuzzeltocht op zondag 21 augustus.

"Waar we gaan fietsen wil ik nog niet zeggen. Ik wil wel verklappen dat we weer de beschikking hebben over een vrachtwagen voor het vervoer van de fietsen, zodat we niet in de buurt maar in een andere mooie omgeving zullen fietsen. Vorig jaar hebben we ervaren dat de fietsen nog maar net in de vrachtwagen pasten. Daarom een vraag aan degenen die met eigen vervoer gaan, zelf de fietsen kunnen vervoeren. Of als er ruimte in de auto over is iemand mee te nemen.

De tocht die uitgezet is goed te doen voor het hele gezin. De afstand van de tocht is rond de 20 kilometer, en we doen moeite om een veilige route te maken. En wij hebben mooi weer."
Dit alles schrijft Ton Modderman in het kwartaalboekje van de buurtvereniging Buitenlust. Hij is de man die al heel wat jaren deze tocht uitzet, en de deelnemers steeds weer weet te verrassen.

Deelname aan de tocht kost € 2.50 per persoon, en niet leden betalen een euro meer. Inschrijven in buurthuis de Kratong vanaf 10.30 uur. Het vertrek is om 11.30 uur, en om 17.30 uur is men weer terug. Daarna begint het tellen van de puzzel punten, en is er de prijsuitreiking. Evenals vorig jaar is er weer gelegenheid om wat te eten en te drinken.


'Langzaam rijdend en stilstaand verkeer' - maar dan leuk

truckrun n De negentiende editie van de Truckrun is 'in aantocht'. Alle ingrediënten om er een geslaagd evenement van te maken zijn aanwezig.

Op zaterdag 20 augustus rijdt een lange file van vrachtwagens met als bijrijders mensen met een beperking weer door de regio. Er wordt gestart vanaf het ESA-ESTEC-terrein. "Dat is bijzonder, we voelen het als een internationale ondersteuning voor deze lokale/ regionale activiteit. Iedereen hoort erbij, alle mensen maken dit evenement tot een succes," aldus de organisatie.

Zwaaien, lachen, ronken en toeteren. Een geweldige ervaring voor de bijzondere bijrijders. "Nu mag die traan, nu mag die onbetaalbare emotie, in die machines waar dagelijks geld mee wordt verdiend. Deze dag zal dienen, als service item, waar de bijzondere medemens weer een platform voor krijgt. Kom kijken en ervaar de leukste file van het jaar!"

De route die gereden wordt:

13.20         Valkenburg

13.30         Katwijk aan den Rijn

13.45         Rijnsburg

13.55         Oegstgeest

14.05         Warmond

14.20         Sassenheim

14.40         Noordwijkerhout

15.15         Noordwijk boulevard

15.40         Katwijk gemeentehuis

15.50         Katwijk boulevard

16.00         Katwijk Hoornes