Ko Colijn presenteert op 11 oktober het Oegstgeester Dictee. | Foto PR
Ko Colijn presenteert op 11 oktober het Oegstgeester Dictee. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Het derde Oegstgeester Dictee: 11 oktober in Teylingen College

spellen n Rotaryclub Oegstgeest e.o. organiseert dit jaar voor de derde keer het Oegstgeester Dictee.

Het dictee wordt gehouden op 11 oktober, tijdens de Kinderboekenweek en het vindt plaats in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest, inloop vanaf 19.00 uur, start dictee om 19.30 uur. De opbrengst gaat naar een goed doel, te weten de strijd tegen de laaggeletterdheid, door steun aan de VoorleesExpress.


De opsteller van het dictee is de in Oegstgeest wonende schrijver en dichter Teun Klumpers. De presentator is Prof. Dr. Ko Colijn.
Ko Colijn is vanaf 2006 tot 4 oktober aanstaande hoogleraar Internationale Betrekkingen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 1978 schrijft hij wekelijks in Vrij Nederland. Vanaf 2011 tot 1 juli dit jaar was hij algemeen directeur van Clingendael, de denktank van de internationale betrekkingen. De afgelopen vijf jaar is het Instituut Clingendael verdubbeld in aantal personeelsleden en omzet. Colijns stellige overtuiging is dat de klimaatverandering in de loop van de jaren een gigantische bron van conflict zal zijn, waardoor een andere opstelling van de wereldmachten onontkoombaar wordt. Bij politici in de westerse wereld is enige vertwijfeling merkbaar over hoe om te gaan met de huidige snel wijzigende machtsverhoudingen. Moderne communicatie en migratie hebben de scheiding tussen binnenlandse en buitenlandse politiek geslecht: elk conflict is overal en direct voelbaar.
Inschrijven voor deelname aan het dictee kan tegen betaling van € 20,- voor volwassenen, € 10,- voor scholieren. Aanmelden kan bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Kantoorboekhandel de Kler. Of via www.hetoegstgeesterdictee.nl.
Tijdens de inloop en de correctiepauze zal er een klein orkestje zijn om het geheel een feestelijk tintje te geven. Ook zullen er tijdens de pauze drankjes en hapjes worden geserveerd, gesponsord door het MKB van Oegstgeest.
Het Oegstgeester Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, apotheek Beker, apotheek Carlina, apotheek de Luifelbaan, Van der Bend Belastingen, BMS netwerk notarissen, Notaris van de Oudeweetering, Brakenhoff optiek, Makelaars Fick en Graal, Simon Levelt, Tandtechnisch Lab de Jong, Tandartspraktijken Guy Tan, Vrijheidslaan en M2, Vishandels van der Meij en van der Plas, Winford Vrijbergen.