De KIVA-week staat garant voor veel speelplezier.
De KIVA-week staat garant voor veel speelplezier. Foto: Willemien Timmers

Voorbereidingen 'KIVA-magie is KIVA-Magic!' in volle gang

KIVA n Van 15 tot en met 19 augustus verzorgt de Stichting Evenementen de organisatie van de 44ste editie van de populaire Oegstgeester Kindervakantieweek. Met als thema 'KIVA-magie is KIVA is Magic!' belooft het dit jaar een bijzondere en magische Kindervakantieweek te worden, waar zo'n 300 kinderen begeleid door een enthousiaste leidinggroep van kunnen genieten.

De KIVA lijkt de laatste jaren weer steeds meer aan populariteit te winnen. Zo werden dit jaar in recordtijd – binnen twee dagen – 300 KIVA-kids ingeschreven en staan inmiddels zo'n 25 kinderen op de reservelijst. Stichting Evenementen is dankbaar dat opnieuw zo vrijwilligers zich belangeloos in willen zetten voor het plezier van de Oegstgeester jeugd.

Dit jaar is er gezorgd voor een verrassend en magisch KIVA-programma. Op de eerste KIVA-dag worden rond Dorpscentrum en op diverse locaties in Oegstgeest allerlei leuke spelactiviteiten gedaan.
Terwijl er op dinsdag rond het Dorpscentrum allerlei magische spelactiviteiten worden gedaan gebeuren er op de Oegstgeester weekmarkt en in Winkelcentrum Lange Voort vreemde dingen.
Woensdag zijn er rond Dorpscentrum Oegstgeest allerlei betoverende en behendige activiteiten. Ook maken de kids kennis met Umberto en de magische hand.
Omdat zwembad Poelmeer nog nèt gesloten is, wordt voor het zwemmen uitgeweken naar het zwembad in Aquamar in Katwijk.
Donderdag komen de Beuk-touringcars opnieuw voorrijden en zullen KIVA-kids en leiding veilig en snel naar het gezellige familiepark Drievliet worden gebracht voor een heerlijke dag uit. 's Avonds is er een magische KIVA-disco.
Op de slotdag van de KIVA is er een oud-Hollandse mini-kermis en kunnen de kids bij de brandweer zelf de slang ter hand nemen. Na de schitterende Cowboy Magic Kids Show van Robert Blake wordt KIVA 2016 om 16.00 uur afgesloten met een magisch slot op de Lijtweg.

De kinderactiviteiten van de Stichting Evenementen worden ondersteund door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk. Kijk voor de laatste informatie op www.st-evenementen.nl, of bel: (071) 5171540.