De opsteller van het dictee is de Oegstgeester dichter, schrijver en schilder Teun Klumpers.
De opsteller van het dictee is de Oegstgeester dichter, schrijver en schilder Teun Klumpers. Foto: Willemien Timmers

Vooruitblik op het derde Oegstgeester Dictee

n Een interview met Teun Klumpers

spellen n Rotaryclub Oegstgeest e.o. organiseert dit jaar voor de derde keer het Oegstgeester Dictee. Het dictee wordt gehouden op 11 oktober, tijdens de Kinderboekenweek, in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest, inloop vanaf 19.00 uur, start dictee om 19.30 uur.

De opbrengst wordt weer besteed aan de strijd tegen de laaggeletterdheid, middels steun aan de VoorleesExpress Bollenstreek.
De opsteller van het dictee is dichter, schrijver en schilder Teun Klumpers.        

Teun Klumpers (20-1-'52, Monnickendam) studeerde biologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Bij de start van zijn loopbaan heeft hij in dienst van de Gemeente Den Haag kinderen en volwassenen in excursies door duinen en bossen geleid. Al doende heeft hij toen goed leren kijken en luisteren. Daar heeft hij nu nog profijt van, bij zijn dichten en schilderen. Daarna werkte hij 15 jaar bij de Gemeente Den Haag, vervolgens 10 jaar als secretaris/directeur voor diverse Rijksadviescolleges en tenslotte 10 jaar voor de ministeries van Landbouw en EZ. In 2007 kocht Teun een huis op Bonaire. Daar begon hij met schilderen. In dat jaar verscheen ook zijn eerste dichtbundel. Teun was altijd al bezig met taal; Henk Vonhoff, zijn voorzitter in de adviescollegetijd en een gekend poëzieliefhebber, versterkte dat. In die tijd begon hij met het schrijven van gedichten. In 2011 nam hij als directeur Bedrijfsvoering afscheid van het ambtenarenbestaan, om zich geheel te kunnen wijden aan het andere, meer creatieve deel van zijn ambities. Zijn schrijven, dichten en schilderen is voor een belangrijk deel natuurgerelateerd. Inschrijven voor deelname kan tegen betaling van € 20,- voor volwassenen, € 10,- voor scholieren. Aanmelden kan bij de Bibliotheek, de Rijnlandse Boekhandel en Kantoorboekhandel de Kler in Oegstgeest. U kunt zich ook aanmelden via de website, www.hetoegstgeesterdictee.nl . Dit jaar doen ook weer teams mee! Na 8 oktober kan u zich alleen nog aanmelden bij binnenkomst op 11 oktober. Tijdens de inloop en de correctiepauze is er livemuziek. Ook zullen er tijdens de pauze drankjes en hapjes worden geserveerd, gesponsord door het MKB van Oegstgeest.
Het Oegstgeester Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank (hoofdsponsor), en de overige sponsors: apotheek Beker, apotheek Carlina, apotheek de Luifelbaan, Van der Bend Belastingen, BMS-netwerk notarissen, Notaris van de Oudeweetering, Brakenhoff optiek, Makelaars Fick en Graal, Simon Levelt, koffie en thee, Tandtechnisch Lab de Jong, Tandartspraktijken Guy Tan, Vrijheidslaan en M2, vishandels van der Meij en van der Plas, Winford Vrijbergen, ethnografische Boekhandel Zwartenkot.


De Mare zoekt kookvrijwilligers

hospice n In september verhuist het hospice van Marente van het Elisabeth Gasthuishof naar het gerenoveerde Hofwijck in Oegstgeest. Daar gaat het Hospice De Mare heten. Het hospice zoekt met ingang van september vrijwilligers die 1 à 2 avonden in de week de warme maaltijd willen verzorgen. Er wordt geen haute cuisine verwacht, maar wel maaltijden die met aandacht zijn bereid. De kookvrijwilligers bedenken het menu, inventariseren de wensen en doen de boodschappen. Info: annemarlies.huizinga@marente.nl of 06-13772752.