Het Open Monumenten & OSGER-weekend vindt dit jaar plaats op 10 en 11 september.
Het Open Monumenten & OSGER-weekend vindt dit jaar plaats op 10 en 11 september. Foto: Willemien Timmers

Open Monumenten & Osger Weekend

erfgoed n Onder het thema 'Iconen & Symbolen' vindt op zaterdag 10 en zondag 11 september het Open Monumenten & Osger Weekend 2016 plaats.

Als personen komen de schrijver en kunstenaar Wolkers en de heilige Willibrord als iconen van Oegstgeest aan bod evenals vele mooie gebouwen met iconische architectennamen als Rietveld en Dudok. Ook is er aandacht voor het vele groen waar wij ons graag mee omringen en voor iconische locaties als het Zendingshuis. Het hele weekend kan men deelnemen aan wandelingen met gids. Op zaterdag een Wolkerswandeling en een wandeling langs Groene Iconen in Oegstgeest. Op zondag een wandeling in Het Bos van Oud-Poelgeest, prachtig groen en wederom een Wolkerswandeling.

Openingsavond

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de openingsavond van het Open Monumenten & Osger Weekend op woensdag 24 augustus vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis van Oegstgeest. Om 20.00 uur begint de lezing 'Jan Wolkers, een icoon van Oegstgeest' door de heer Onno Blom, de officiƫle biograaf van Jan Wolkers. Aansluitend wordt het eerste programmaboekje aangeboden aan burgemeester Jaensch en wethouder Roeffen.

Het programmaboekje is vanaf 25 augustus (gratis) te verkrijgen bij het Gemeentehuis, de Oegstgeester boekhandels, de bibliotheek, K&O, diverse winkeliers en tijdens het weekend, op de deelnemende locaties. Het programma is over een week ook te vinden op www.osger.nl.

Het weekend wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband tussen Stichting Osger Support, de Vereniging Oud Oegstgeest en de gemeente Oegstgeest.

Afbeelding