Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Nieuw sociaal plan Marente

zorg n Marente beschikt over een nieuw sociaal plan. De looptijd is van 1 juli 2016 tot 1 januari 2019. Na een intensief onderhandelingsproces hebben de vakbonden CNV, FNV, Nu'91 en FBZ hun handtekening gezet onder een nieuwe sociaal plan van Marente.

De OR van Marente is ook betrokken bij dit proces en is tevens tevreden met het resultaat. Het nieuwe plan voldoet o.a. aan de nieuwe Wet werk en Zekerheid. Het plan verzekert medewerkers bij een eventuele reorganisatie van financiƫle ondersteuning en hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

Marente vindt een goed sociaal plan horen bij goed werkgeverschap. Medewerkers hebben recht op fatsoenlijk sociaal beleid, zeker in tijden van vele veranderingen zoals in de ouderenzorg. Tevens dient Marente zich flexibel te kunnen opstellen t.o.v. alle ontwikkelingen. Indien dit leidt tot reorganisaties dan is het belangrijk dat personeel kan rekenen op goede ondersteuning van de werkgever. Marente doet veel aan scholings- en mobiliteitstrajecten in de praktijk.


Harry Potter

lezen n Afgelopen zaterdagnacht is de nieuwe Harry Potter verschenen. Liefhebbers die hem reserveerden en betaalden kregen het boek die nacht tussen 01.00 en 03.00 uur thuisbezorgd.



Zo is de Rijnlandse Boekhandel talloze adressen af geweest die nacht met achterlating van het boek en de afbeelding van de uilenpost op de deur.


Gratis advies voor ondernemers

ondernemen n Vrijdagmiddag 12 augustus is er, van 14.00 -16.00 uur, een gratis inloopspreekuur voor ondernemers in het Leids Handelshuis (boven de VVV), Stationsweg 26-28 in Leiden.


Je bent ZZP-er of kleine zelfstandige en je loopt met allerlei vragen over het ondernemerschap? Dan is dit het goede moment om kennis te maken met oud-ondernemers.
Van plan om een bedrijf te gaan starten? Of wil je met je bedrijf nieuwe uitdagingen aangaan? De adviseurs en specialisten van Ondernemersklankbord stellen hun tijd, kennis en ervaring geheel belangeloos ter beschikking.

Meer weten over Ondernemersklankbord: Kijk dan op de site: www.ondernemersklankbord.nl