Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Stage bij Vrij Groen

tuinieren n Vlak voordat de zomervakantie begon hebben zestig tweedeklassers van het Rijnlands Lyceum drie woensdagmiddagen op de biodiversiteitstuin Vrij Groen in Oegstgeest geholpen met tuinklussen.

Het kerstbomenasiel is verzorgd, er is een pompoenveldje aangelegd door de leerlingen en er zijn liters water uit de Rijn gehaald om de planten in de kassen water te geven. Ook zijn er een aantal picknickbankjes getimmerd voor de schooltuinlessen die aan groep 3 en 4 van de Brede School Het Dok in Nieuw-Rhijngeest worden gegeven.
En er zijn weer nieuwe richtingaanwijzers geschilderd door de leerlingen: zo kleurig en enthousiast als de leerlingen zelf ook waren.

Naast de fruittuin, de bloemen- en geurheuvel, de kruidentuin en het kerstbomenasiel heeft Vrij Groen ook een grote moestuin, twee kassen en, onder alle bezoekers altijd een hit, een eco-toilet! De belangstelling voor het (kinder)doolhof spreekt voor zich en het is altijd leuk de kinderen heel stoer hun vriendjes of ouders door het doolhof te zien leiden; deze kant op, dan kom je er!

Kom het kleine paradijsje zelf de komende weken eens bezoeken. Op woensdag- en zaterdagmiddag zijn er altijd mensen aan het werk die een rondleiding kunnen geven, maar ook op andere dagen is iedereen welkom om de biodiversiteitstuin op eigen gelegenheid te ontdekken. De tuin is immers bedoeld voor en door de inwoners van Oegst­geest.

Hoe lang Vrij Groen op de plek aan de Rijn kan blijven is nog de vraag. Zoals al eerder in de Oegstgeester Courant bericht is de toekomst van Vrij Groen in Oegstgeest niet zeker. Door de nieuwe huizenbouw in Nieuw-Rhijngeest zal Vrij Groen waarschijnlijk moeten 'verkassen'. Waarheen is nog niet duidelijk, maar men is hoopvol gestemd dat er, in samenwerking met de gemeente, een mooie nieuwe plek binnen Oegst­geest kan worden gevonden, zodat alle activiteiten die Vrij Groen voor Oegstgeest organiseert, behouden blijven.