Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Natuurfoto van juli: Klaprozen langs de Rhijnhofweg

natuur n Het Milieu Educatie Centrum (MEC) bestaat dit jaar tien jaar, en organiseert daarom een fotowedstrijd waaraan iedereen maandelijks kan meedoen.

Foto's met de onderwerpen natuur, natuurbeleving en/of natuur- en milieueducatie dingen mee, mits gemaakt in Oegstgeest, de Elsgeester polder, de polders Poelgeest, Leidsche Hout of Heempark Leiden. Dat kunnen ook foto's zijn gemaakt in eigen tuin of op eigen balkon. "Als u wandelt in Rhijngeest, Endegeest, het Bos van Wijckerslooth, langs de Klinkenbergerplas of elders in Oegstgeest, maak dan wat foto's en ding mee," moedigt het MEC mensen aan. "Er zijn genoeg leuke gebiedjes in Oegstgeest kunnen mooie plaatjes opleveren. Zelfs een boom langs de weg kan prachtig zijn!"

klaprozen

De mooiste inzending voor de MEC-fotowedstrijd was voor de maand juli de klaprozenfoto van Mieke Doets. Zij stuurde ook nog een prachtige foto van een vlinder op. "De dagpauwoog op de buddleia heb ik eind juli in mijn tuin gefotografeerd. In de nieuwbouwwijk Nieuw Rhijngeest. Dit jaar zitten er in de tuin, die vijf jaar geleden is aangelegd, eindelijk veel vlinders, hommels en bijen."

De winnende foto werd gemaakt langs de Rhijnhofweg. "De klaprozen staan in de berm van de weg, waar de grond steeds weer wordt omgewoeld door werkzaamheden."

Leuk detail is dat de foto op 2 juli om 7 uur 's morgens is genomen.

"Ik associeer klaprozen echt met de maand juli," vertelt Mieke. "Op mijn kalender met schilderijen van Monet staat bij juli ook een klaprozenlandschap."

wedstrijd

Elke maand wordt de beste natuurfoto van de vorige maand afgedrukt in de Oegstgeester Courant en op de website van het MEC. Foto's voor de maand augustus kunnen ingestuurd worden vóór 3 september naar fotowedstrijd@mecoegstgeest.nl. Een vierkoppige jury beoordeelt de foto's zonder de afzenders te kennen.