Het winkelgebied De Kempenaer heeft een AED. Het hangt in de passage naar Albert Heijn. | Foto: Wil van Elk.
Het winkelgebied De Kempenaer heeft een AED. Het hangt in de passage naar Albert Heijn. | Foto: Wil van Elk. Foto: Wil van Elk

AED Kempenaer

AED – Marijke in 't Veld, zij is voorzitter van de Bedrijven Investeringszone (BIZ) De KempenaeR, hing samen met medebestuursleden Gretel Robert en Lucia Rijksen een Automatische Externe Defibrillator (AED) aan de wand bij het Albert Heijn filiaal in de De Kempenaerstraat. Bob van Es, assistent supermarkt manager, nam het apparaat enthousiast in ontvangst: "Twintig personeelsleden hebben (verplicht) een bedrijfshulpverlening (BHV) opleiding gevolgd. Ze hebben daarbij een AED-training gehad en weten hoe ze met het apparaat moeten werken". Met de inzet van een AED bij een hartstilstand is de overlevingskans groter.

Zoals de AED onderhoud moet krijgen, zo krijgt het personeel herhalingscursussen. Marijke in 't Veld: "AH biedt een plek voor de AED die wij hebben aangeschaft. Volgend jaar krijgt ook de andere helft van de winkelstraat er een." De aanwezigheid van een dergelijke hulpvoorziening geeft een geruststellend gevoel voor het winkelend publiek. (WvE)