Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Zwerfvuil ergert bewoners

wonen n Tijdens de wijkwandeling van raadsleden, ambtenaren en wijkbewoners is het al aan de orde geweest: bewoners van nieuwbouwwijk Oegst­geest aan de Rijn ergeren zich aan zwerfvuil. "Wij bewoners proberen onze steentjes bij te dragen om de woonomgeving netjes te houden, maar de gemeente Oegst­geest lijkt daar zelf niks in te willen betekenen en schuift alles af," aldus wijkbewoner Ronald Tisseur. "Er staan geen afvalbakken geen bakken waar je de poepzakjes voor de hond in kan deponeren. Aan de groenvoorziening doet men weinig en zwerfafval is een groot probleem in en om het water."


Minder nieuwe WW-ers in de regio

uitkeringen n In het eerste halfjaar van 2016 verstrekte UWV bijna 6.500 nieuwe WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio Holland Rijnland.

Dat zijn er zo'n 400 WW-uitkeringen minder dan in dezelfde periode vorige jaar, een afname met 5,6%. Landelijk daalde het aantal nieuwe WW-uitkeringen met 9,4%. In Holland Rijnland is de afname kleiner dan in Nederland. In de regio zijn er meer sectoren met een toename van het aantal nieuwe WW-uitkeringen. Vooral vervoer & opslag en onderwijs, sectoren die een toename kenden, zijn hiervoor verantwoordelijk.