Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Springkussenfeest sluit vakantie af

springen n Op de laatste zondag van de vakantie, 21 augustus, organiseert Chris Schollaardt op de straat vóór zijn café opnieuw het Gouwe Springkussenfeest van 13.00 tot 17.00 uur. "We hebben een nieuwe leverancier van de springkussens, die dit jaar veel spectaculairder zullen zijn. Er zijn 21 kussens waaronder een grote stormbaan, maar ook veel kussens voor de allerkleinsten."

Aan alles is weer gedacht. Er komt een podium, een groot terras en een DJ. Verder staan er op diverse plekken toiletten en zal de EHBO-vereniging van Oegstgeest aanwezig zijn. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen voor zes euro komen springen.

"Ik ben nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, sponsors en mensen die willen helpen bij het afbreken," laat Chris weten. "Bel 071-517 4758, kijk op Facebook of rij even langs."


Bewoners van Haaswijk,

Vandaag reed ik over de Kleyn Proffijtlaan, zoals ik regelmatig doe.
Wat mij (wederom) opviel was dat er door menige bewoners (van bijvoorbeeld het Thorbeckehof, bewoners omgeving Kleyn Proffijtlaan) op DINSDAG plastic buiten gezet wordt, terwijl dit al een aantal jaren op WOENSDAG gedaan moet worden.

Het is heel fijn dat er in Oegstgeest zoveel bewoners zijn die meehelpen om ons milieu wat beter te krijgen.

Helaas helpt het niet als het verzamelde plastic op de verkeerde dag buiten gezet wordt.
Er lagen ongeveer 10 zakken bij de lantaarnpaal op de hoek Kleyn Proffijtlaan / Anton van Duinkerkenlaan, waarvan er zeker 6 kapot gepikt waren door kraaien, met als gevolg dat er plastic over een groot gedeelte van de Kleyn Proffijtlaan verspreid lag. Vele mensen lopen/rijden/fietsen hier langs en laten dit gewoon liggen. Ik heb de stinkende rotzooi zo goed als mogelijk opgeruimd, en de plastic zakken aan elkaar vast gemaakt zodat ze niet weer verspreiden/wegwaaien….

In Poelgeest, Haaswijk/Morsebel en Nieuw Rhijngeest wordt het plastic op de even weken (2, 4, 6, 8, enz. enz.) opgehaald.

In de andere wijken op de oneven weken (1, 3, 5 enz. enz.)


Misschien helpt deze reminder om ons dorp mooi te houden.

Een bewoner van Haaswijk