Geïnteresseerden bekeken de  maquette en maakten via een speciale 3D bril een virtuele tour door Nieuw Rhijnzicht.
Geïnteresseerden bekeken de maquette en maakten via een speciale 3D bril een virtuele tour door Nieuw Rhijnzicht. Foto: Willemien Timmers

Ruim 450 geïnteresseerden op start verkoopevenement Nieuw Rhijnzicht

wonen n Op donderdag 14 juli is de verkoop van de eerste 74 huizen van Nieuw Rhijnzicht, de nieuwste buurt in Oegstgeest aan de Rijn, heel succesvol gestart. Ruim 450 geïnteresseerden bezochten de verkoopbijeenkomst op de locatie waar de woningen komen. Zij lieten zich uitgebreid informeren, bekeken de prachtige maquette en maakten via een speciale 3D bril een virtuele tour door dit statige deel van de nieuwbouwwijk.

Wouter van Someren, Verkoopmanager bij ontwikkelaar bij BPD: "Het was ontzettend leuk om al die enthousiaste mensen bij elkaar te zien. Het doet ons goed dat onze inspanningen om hier echt iets bijzonders neer te zetten, gelukt is. De animo voor de woningen is groot! Vanaf dinsdag konden geïnteresseerden zich inschrijven en twee dagen later waren er al ruim zestig inschrijfformulieren binnen." Inschrijven kon nog tot woensdag 20 juli.


De 170 nieuwbouwwoningen in Nieuw Rhijnzicht worden verkocht in meerdere fases. Fase 1 bestaat uit 74 Stadswoningen, Parkrandwoningen, twee-onder-een-kap-woningen en geschakelde villa's met de tuin aan het water. Voor het ontwerp van de 74 prachtige woningen heeft Architectenbureau Van Manen zich laten inspireren door de rijk gedetailleerde 19e-eeuwse Oegstgeester architectuur, zoals de oude panden rondom het Wilhelminapark in Oegstgeest. In Nieuw Rhijnzicht komen niet alleen prachtige woningen, maar hier kun je straks ook winkelen, spelen én recreëren. De verkoop van fase 2 start naar verwachting eind 2016. Meer informatie: www.nieuwbouw-oegstgeestaanderijn.nl/nieuw-rhijnzicht.

Oegstgeest aan de Rijn

Het 'waterstadje' Oegstgeest aan de Rijn, deel van Nieuw-Rhijngeest, heeft groene lanen, mooi aangelegde plantsoenen, sfeervolle pleinen en veel variatie in bebouwing. De vele singels in het plan, die in open verbinding staan met de Oude Rijn, worden letterlijk overbrugd. In de wijk zijn en komen de nodige voorzieningen. Naast de brede basisschool 'Het DOK' is een kinderopvang, muziekschool en een kunstenaarsvereniging. In 2018 komen in Nieuw Rhijnzicht supermarkt Jumbo en diverse dagwinkels voor de dagelijkse boodschappen. Meer informatie: www.woneninoegstgeestaanderijn.nl


SOEK doneert jaaropbrengst aan dierenambulance en vogelasiel

donatie n De Stichting Oegstgeester Kringloop (SOEK) heeft op maandag 11 juli een cheque van € 750,- overhandigd aan Carla van Steenbergen en Marieke van Oosten van Dierenambulance & Vogelasiel Oegstgeest.

Carla van Steenbergen was zeer verrast met deze gulle donatie. Zij verzekerde de SOEK dat dit bedrag zeer welkom is om dieren in nood op te kunnen blijven vangen. De dierenambulance en de opvang zijn gevestigd aan de Haarlemmerstraatweg 12 in Oegstgeest en bereikbaar via (071) 5174141.

De kringloopwinkel van de SOEK is tijdens de zomervakantie (van 9 juli tot en met 20 augustus) alleen op woensdag en vrijdag open. Op deze dagen kunnen er uiteraard ook spullen gebracht worden.

"Heeft u goederen die in de weg staan en in prima staat zijn? U kunt ze aan de SOEK doneren en uw speelgoed, boeken, dvd's en kleine meubels krijgen weer een nieuwe bestemming," aldus Marianne Bergers van de SOEK. "Wat wij onder andere graag innemen: servies, glaswerk, vazen, keukenspullen, tuinspullen, boeken, lp's, cd's en dvd's, muziekinstrumenten, speelgoed, schilderijen, gereedschap, knutselspullen en kleine meubeltjes," legt zij uit. "We nemen geen kleding, schoenen, grote meubels, fietsen, Tv's en grote elektrische apparatuur in. Hiervoor kunt u bij de Milieustraat terecht of bij het Warenhuis in Leiden."

Voor wie op vakantie gaat heeft de SOEK een enorme voorraad aan reisboeken, thrillers, stripboeken en romans. Ook voor de kinderen zijn er boeken, spelletjes en puzzels voor in de vakantie.

De SOEK is gevestigd aan de Rhijngeesterstraatweg 13B (het voormalige Carp-gebouw). Het telefoonnummer voor ophalen goederen (als daar dringende redenen voor zijn): 06-577 451 28.

Een vrijwilliger van de SOEK reikte de cheque uit aan de Dierenambulance.