Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Zeventig jaar Sagara Satrya's

jubileum n De Sagara Satrya's is een zeeverkenners-groep die in 1946 is ontstaan uit een afscheiding van de landverkenners-groep de Satrya's. Dit jaar bestaat hij dus zeventig jaar.

Zaterdag 27 augustus wordt er een feestelijke dag georganiseerd. De dag zal bestaan uit een ochtendprogramma (nostalgische tocht over de Kaag), een middagprogramma (rara wie is de Sagara) en een avondprogramma (de jaarlijkse barbecue) met aansluitend een gezellige kampvuur-avond. Ieder die in het verleden (of nu nog steeds) betrokken is geweest bij de groep is uitgenodigd. Aanmelden kan via: www.sagara.nl/reunie.
Nieuwe leden die houden van spelen, zeilen en met water bezig zijn, zijn van harte welkom om eens langs te komen (Mariahoevelaan).


Afsluiting Lijtweg tijdens KIVA

verkeershinder n Tijdens de Kindervakantieweek (KIVA) zijn rond het Dorpscentrum een aantal verkeersbeperkende maatregelen van kracht.

De Lijtweg tussen de Aert van Neslaan en de M.H. Tromplaan en de Wijttenbachweg naast het Dorpscentrum worden voor alle verkeer afgesloten en parkeren op de parkeerplaats tegenover het Dorpscentrum (tussen de apotheek en de Aert van Neslaan) is dan niet mogelijk. De maatregelen zijn van kracht van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus tussen 8.00 en 18.00 uur. Overigens is er een speciale doorgang voor (brom)fietsers en scooters.


Zomerrooster

vakantie n De Oegstgeester Courant komt in de vakantieperiode uit volgens een zomerrooster. Dat betekent dat de krant niet verschijnt op 20 juli en 3 augustus. Vanaf 10 augustus ligt de courant weer elke week in de bus.