Er wordt veel zorg besteed aan het indelen van de KIVA-kids. Vorige week is een begin gemaakt. | Foto PR
Er wordt veel zorg besteed aan het indelen van de KIVA-kids. Vorige week is een begin gemaakt. | Foto PR Foto: PR

Kindervakantieweek 2016 heeft de titel: 'KIVA is Magic!'

KIVA n Van 15 tot en met 19 augustus zal de 44ste editie van de populaire Oegstgeester Kindervakantieweek worden gehouden.

Met als thema 'KIVA 2016 – KIVA is Magic!' belooft het dit jaar een bijzondere en magische Kindervakantieweek te worden. Uit veiligheidsoverwegingen is rond het Oegstgeester Dorpscentrum een aantal verkeersbeperkende maatregelen van kracht. Ieder jaar verzorgt de Stichting Evenementen, ondersteund door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk, de organisatie van de populaire Kindervakantieweek. Dankzij de inzet van een recordaantal van zo'n 50 vrijwilligers kunnen dit jaar zo'n driehonderd kinderen aan de KIVA-week deelnemen. Voor enkele tientallen kinderen is er een plekje op de reservelijst. Stichting Evenementen is dankbaar dat opnieuw zo veel mensen zich belangeloos in willen zetten voor het plezier van de Oegstgeester jeugd. Vast een vooruitblik:

Maandag 15 augustus: Na de eerste kennismaking met de leiding en de overige kinderen van de groep worden op diverse locaties in Oegst­geest allerlei betoverende activiteiten gedaan.

Dinsdag 16 augustus: Terwijl er rond het Dorpscentrum allerlei magische spelactiviteiten worden gedaan gebeuren er op de Oegstgeester weekmarkt en in Winkelcentrum Lange Voort vreemde dingen.

Woensdag 17 augustus: Deze dag zijn er allerlei betoverende en behendige activiteiten. Er zal een beroep worden gedaan op de magische talenten van de KIVA-kids. Ook wordt er een bezoek gebracht aan zwembad Aquamar.

Donderdag 18 augustus: Het jaarlijkse KIVA-uitje naar Drievliet. Om 9.30 uur vertrekken de KIVA-kids met hun leiding met luxe touringcars van Koninklijke Beuk naar het gezellige familiepark in Den Haag. 's Avonds kunnen de kids hun danskunsten vertonen tijdens de swingende KIVA-Party-Disco.

Vrijdag 19 augustus: Op de slotdag van de KIVA is er een mini-kermis in en rond Dorpscentrum Oegstgeest en verzorgt de brandweer een spetterende oefening, waarbij de kinderen zelf de slang ter hand mogen nemen. KIVA 2016 wordt afgesloten met een schitterend kindertheater.

Niet alleen wordt het KIVA-programma zorgvuldig samengesteld, ook is er ook veel aandacht voor de indeling van de kinderen.