Organisatie-cie: Just Kerckhoff, Bernadette Fortuyn, Marguérite Kaptein, Harry Theuns, Hans Wierda en Sylvia Kleijn.
Organisatie-cie: Just Kerckhoff, Bernadette Fortuyn, Marguérite Kaptein, Harry Theuns, Hans Wierda en Sylvia Kleijn. Foto: Willemien Timmers

Doe mee met het Oegstgeester Dictee op dinsdag 11 oktober

spellen n De Rotaryclub Oegstgeest e.o. organiseert dit jaar voor de derde keer het Oegstgeester Dictee ten bate van de VoorleesExpress Bollenstreek voor hun strijd tegen de laaggeletterdheid.

Ons land telt 1,5 miljoen laaggeletterden, waarvan één miljoen autochtone Nederlanders en 0,5 miljoen allochtonen. Partners bij de organisatie zijn de Oegstgeester Bibliotheek en de Oegstgeester Courant. Het dictee wordt gehouden op 11 oktober, tijdens de Kinderboekenweek en het vindt plaats in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest, inloop vanaf 19.00 uur, start dictee om 19.30 uur. Door een toegesneden organisatie wordt ervoor gezorgd dat de wachttijd op de uitslag van het dictee wordt geminimaliseerd.


Dit jaar wordt het dictee geschreven door Teun Klumpers, dichter en schrijver, geboren in Oegstgeest, voorheen werkzaam als bioloog bij het ministerie van Landbouw. Hij heeft diverse dichtbundels en boeken op zijn naam staan. Het dictee zal worden voorgedragen door Prof. Dr. Ko Colijn, hoogleraar internationale betrekkingen in Rotterdam. De voorzitter van de jury is Dr. Hans Heestermans, ex- hoofdredacteur van de Van Dale.
De deelnamekosten zijn €20,- voor volwassenen en €10,- voor scholieren.
Aanmelden kan vanaf vandaag bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Kantoorboekhandel de Kler. Je kunt je tot aan 8 oktober ook als deelnemer opgeven via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl. Veel informatie is op deze site te vinden.

Dit jaar doen ook weer teams mee. Na 8 oktober kan je je alleen nog aanmelden bij binnenkomst op 11 oktober. Als je geluk hebt is er nog plaats.
Het Oegstgeester Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank (hoofdsponsor), en de overige sponsors: apotheek Beker , apotheek Carlina, apotheek de Luifelbaan, Van der Bend Belastingen, BMS netwerk notarissen, Notaris van de Oudeweetering, Brakenhoff optiek, Fick makelaardij, Graal makelaardij, Simon Levelt - koffie en thee, Tandtechnisch Lab de Jong, Tandartspraktijken Guy Tan, Vrijheidslaan en M2, vishandels van der Meij en van der Plas, Winford Vrijbergen en ethnografische Boekhandel Zwartenkot.
Iedereen is welkom op 11 oktober op dit gezellige dictee met muziek, hapjes en drankjes.