Hofwijck is prachtig gerenoveerd en oogt kleurrijker en moderner. | Foto Willemien Timmers
Hofwijck is prachtig gerenoveerd en oogt kleurrijker en moderner. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Volledig gerenoveerde Hofwijck afgelopen week opgeleverd

wonen n Na precies een jaar renoveren is vorige week het volledig vernieuwde Hofwijck aan de Oegstgeester Hazenboslaan opgeleverd. Begin september nemen de nieuwe bewoners hun intrek in het prachtige nieuwe pand.

Hofwijck biedt zestig appartementen voor ouderen met een intensieve zorgvraag. "Toekomstige bewoners en hun familieleden hebben al een kijkje kunnen nemen in het nieuwe gebouw en waren erg enthousiast," vertelt teamleider Hofwijck Renate Claassen, werkzaam voor Marente. "De komende weken worden de laatste voorbereidingen getroffen, zodat het pand eind augustus in gebruik genomen kan worden."

Zes kleinschalige woongroepen in een huiselijke sfeer

De bewoners kunnen in het nieuwe Hofwijck straks heerlijk rustig wonen in zes kleinschalige woongroepen in een huiselijke sfeer. Zij hebben een eigen appartement en een gezamenlijke huiskamer waar dagelijks gekookt wordt.

Karin Bosch, manager Zorg Oegstgeest: "Bij kleinschalige zorg draait het erom dat de bewoners zich zoveel mogelijk thuis voelen door te leven en wonen zoals ze dat vroeger ook deden. Lekker leven, genieten, meedoen in het huishouden en vooral doen waar je zin in hebt."

Begin september verhuist ook het hospice van Marente van het Elisabeth Gasthuishof in Leiden naar het vernieuwde Hofwijck en krijgt dan gelijk een nieuwe naam: Hospice De Mare.

Op de begane grond, met de ingang aan de Piet Heinlaan, is een gezondheidscentrum gevestigd met onder andere huisartsenpraktijk Actaea, fysiotherapie Oud Oegstgeest, Stottercentrum Rijnland en een priklocatie van SCAL Medische Diagnostiek.

Eveneens op de begane grond zijn acht senioren huurappartementen gerealiseerd waar mensen zelfstandig wonen met zorg dichtbij. De eerste huurder heeft de sleutel al gekregen.