Het G-team van Basketballvereniging Oegstgeest met hun gouden medailles. | Foto PR
Het G-team van Basketballvereniging Oegstgeest met hun gouden medailles. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

G-team BV Oegstgeest wint goud op Special Olympics 2016

basketball n Zaterdag 2 juli was een spannende dag voor het G-team van Basketball Vereniging Oegstgeest: ze deden mee aan de Special Olympics 2016, 's werelds grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar voor het eerst was Basketbal een officiële sport.

Onder het motto 'Je wint al als je meedoet', klonk om 11 uur in Wijchen bij Nijmegen het startschot. Alsof ze LeBron James, Kobe Bryant en Lisa Leslie waren, namen de spelers van BV Oegstgeest het op tegen teams uit de rest van het land. Er werd veel gescoord en de high fives en complimenten vlogen door de lucht. De bondsscheidsrechters hadden er nog een harde dobber aan de spelers bij te houden. Na de poulewedstrijden worden de finales gespeeld en ook daar speelden de jongens en meiden van BV Oegstgeest de sterren van de hemel. Met weer een zege als gevolg.
Om half zes werd de dag afgesloten met een prijsuitreiking. Voor alle teams was daar een medaille, maar BV Oegstgeest mocht de gouden plak in ontvangst nemen. Daarna werd er uit volle borst het Wilhelmus gezongen en werd de Nederlandse vlag gehesen.
Complimenten aan de organisatie, alle deelnemende teams en hun begeleiders en coaches. Wat een prestatie! En natuurlijk alle lof voor Soraya Creyghton, Willem Ruigrok en Jorrick Creyghton en hun G-team van BV Oegstgeest. Met de 'G' van 'Geweldenaren'.

Lijkt basketbal jou een leuke sport, kom dan gerust een paar keer vrijblijvend meetrainen. We trainen op vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur, in Sporthal de Cuyl in Oegstgeest. Voor meer informatie neem contact op met Soraya via email (hans_creyghton@hotmail.com).


Ajax cricket kan koploper niet bedreigen

cricket n Ajax speelde tegen koploper HBS 2 zeker niet de beste wedstrijd.

Dat de tegenstander een beter team heeft, is na afgelopen zondag bevestigd. Immers, ook de heenwedstrijd in Den Haag werd ruim verloren. Nummer 2 op de ranglijst, Concordia, won wel, waardoor de promotiekansen van Ajax naar de eerste klasse zijn geslonken. Het is dit seizoen dé kans om hogerop te komen, omdat, vanwege uitbreiding van de topklasse, twee teams promoveren. Wil Ajax daarop nog kans maken, dan zal aanstaande zondag gewonnen moeten worden van Concordia. Alleen dan komen de mogelijkheden in eigen hand. Het team van coach Jimmy Grande zal prestatief een metamorfose moeten ondergaan. HBS is weliswaar sterker, maar de manier waarop werd verloren stemde hem tot ontevredenheid. Hij miste bezieling in het team. De winst van de koploper was afgetekend. Ajax kwam niet verder dan een schamele 115 runs. Dit was geen enkel probleem voor de tegenstander, die voor het verlies van slechts twee wickets het Ajax totaal in de 29e over passeerde.


Nieuwe EHBO-cursus in september

EHBO n Ook in Oegstgeest worden EHBO-cursussen gegeven.

Het hebben van zo'n diploma kan belangrijk zijn, omdat je weet wat je moet doen als iemand iets mankeert.

Als je weet wat je moet doen, is het niet eng om een slachtoffer te helpen. Het geeft extra voldoening. Je kunt iemands leven ermee redden.

15 september begint de EHBO-cursus in Oegstgeest. Iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur (behalve tijdens schoolvakanties) worden de lessen gegeven. Tijdens de cursus leren deelnemers wat ze wel en wat ze juist niet moeten doen met een slachtoffer of acuut zieke. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de reanimatie en het gebruik van de AED (Automatische externe defibrillator). Eerste Hulp aan kinderen is dit jaar voor het eerst opgenomen in de cursus. Het Oranje Kruis heeft deze keuze gemaakt omdat er feitelijk geen verschillen zijn tussen de gewone Eerste Hulp en Eerste Hulp aan kinderen. De eerstehulpverlener die in het bezit is van een Diploma Eerste Hulp is hiermee in staat onder alle omstandigheden Eerste Hulp te verlenen.
De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatieraad. Het examen wordt aangevraagd bij Het Oranje Kruis en als de cursist slaagt, krijgt hij een diploma van deze organisatie.
Meer informatie is te vinden via www.ehbooegstgeest.nl of info@ehbooegstgeest.nl. Bellen kan ook: (071) 5764136.

Een EHBO-er kan onder alle omstandigheden hulp verlenen.