Ouders en kinderen genoten op het wild-westpodium van De Kring. | Foto: Wil van Elk.
Ouders en kinderen genoten op het wild-westpodium van De Kring. | Foto: Wil van Elk. Foto: Wil van Elk

Eindelijk vakantie - Wild-Westfeest Jenaplanschool

Vakantie n R.K. Jenaplanschool De Kring aan de Rembrandt van Rijnlaan sloot dinsdag 5 juli het schooljaar feestelijk af met een Wild-Westfestijn, tevens een spetterend begin van de vakantie.

El Rancho de los Kringos, zo werd de Rembrandtlocatie van de school tijdelijk genoemd tijdens de feestweek ter ere van het afgelopen gezellige en leerzame schooljaar. Het thema 'cowboys en indianen' werd door de kinderen en hun ouders kleurrijk uitgebeeld.

Ponyrijden

Aan de voorkant van de school konden kleine kinderen ponyrijden. Op het parcours stonden prachtig gekleurde houten indianententen opgesteld. Op het schoolplein stonden tafels opgesteld met heerlijk hapjes. Ook was er van alles te koop en werden er spelletjes gedaan. De opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar spaarde de school voor 'jarige job', een stichting die een verjaardag verzorgt voor kinderen die dat niet kunnen vieren.

Zowel ouders als kinderen betraden die avond enthousiast het podium voor het geven van dans- en zangoptredens. Ouders hadden op het schoolplein, dat speciaal ontworpen is voor het bouwen van hutten, een heus Bonanzadorp gebouwd dat door de kinderen werd betimmerd. Het was die dag genieten, met dansen, spelen, klimmen, klauteren en lekker snoepen van al het heerlijks. (WvE)