Clear Channel heeft de plaatsing van nieuwe abri’s voltooid. Deze vervangen de oude bushokjes van buitenreclame-exploitant Exterion Media, die voorheen verantwoordelijk was voor het beheer en de exploitatie. | Foto: Wil van Elk.
Clear Channel heeft de plaatsing van nieuwe abri’s voltooid. Deze vervangen de oude bushokjes van buitenreclame-exploitant Exterion Media, die voorheen verantwoordelijk was voor het beheer en de exploitatie. | Foto: Wil van Elk. Foto: Wil van Elk

Bushokjes

tempo n Met een strakke regie en in een tempo van zeven per dag werden de 38 bushokjes in Oegstgeest vervangen door nieuwe.

Met de kraan op zijn vrachtwagen takelde de chauffeur de nieuwe abri op de stoep. Ondertussen had de elektromonteur de stroom van het oude bushokje losgekoppeld. Twee andere collega's hadden de tegels rondom het oude bushokje verwijderd. Aan de Irislaan keken ze naar een behoorlijk gat. "Daar hebben we meer werk aan", zei een van hem en met hulp van de kraan hing er even later een grote zak met zand boven de kuil en was het gat snel gedicht. Vakkundig werd het nieuwe bushokje geplaatst, de stroom weer aangesloten en de tegels rondom weer strak gelegd. Op naar de volgende. Met enige regelmaat zagen voorbijgangers een truck vol bushokjes voorbijrijden. De ene keer met aanvoer van nieuwe en daarna met de oude die lang hebben dienstgedaan als schuil- en wachtplek voor busreizigers. (WvE)