De trainers van Loopgroep Oegstgeest in hun nieuwe outfit van Runnersworld uit Leiden. | Foto PR
De trainers van Loopgroep Oegstgeest in hun nieuwe outfit van Runnersworld uit Leiden. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Trainers loopgroep in een nieuw jasje gestoken

hardlopen n Het seizoen bij Loopgroep Oegstgeest werd ook dit jaar weer op gepaste wijze afgesloten met een overheerlijke barbecue.

Vele leden waren hierbij aanwezig en er werd uitgebreid nagepraat over het mooie seizoen dat achter hen ligt. Deze gelegenheid werd door Runnersworld uit Leiden aangegrepen om de trainers van Loopgroep Oegstgeest allemaal in het nieuw te steken. "In september kan iedereen trainingen geven in een outfit die helemaal up-to-date is. De kleur waarin de trainers nu lopen komt overeen met de verwachte nieuwe clubshirts," aldus Peter Veldhuijsen van de bekende hardloopspeciaalzaak uit de Burgsteeg. De trainers zijn blij met de actie van de sponsor en hopen in september de straten van Oegstgeest en omgeving weer regelmatig een blauw tintje te geven. Een keer meelopen? Zie www.loopgroepoegstgeest.nl


Midnight Walk Leiden

wandelen n Een avondwandeling van vier kilometer door de mooiste straten van oud-Leiden waarbij je gemiddeld elke 250 meter wordt vermaakt met een optreden of act. Dat is de Midnight Walk Leiden. Dit populaire benefiet evenement wordt op vrijdagavond 26 augustus alweer voor de vijfde keer georganiseerd.

De in totaal zestien optredens zijn zowel op binnen- als op buitenlocaties en zeer divers; muziek, dans, toneel, poëzie, acrobatiek, er zit van alles bij. Iedereen kan meedoen aan de Midnight Walk. Of je nu jong bent of oud, sportief of ongetraind, alleen, of samen loopt. Leidse wethouder Marleen Damen opent Walk om 19.30 uur op de Beestenmarkt. Voor middernacht moet iedereen daar weer terug zijn. Via de website midnightwalk-leiden.nl is het mogelijk tickets te kopen. Die kosten €12,50 wanneer ze voor 25 augustus besteld worden. Kinderen tot 16 jaar zijn gratis en studenten betalen €7,50. Op de avond zelf zijn de kaartjes €15,00. De opbrengst gaat dit keer naar twee projecten die meisjes en jonge vrouwen in Kenia en Oeganda een kans geven op een betere toekomst.

De Midnight Walk wordt georganiseerd door Zonta aan de Leede, Soroptimistclub Leiden Aurora en Soroptimistclub Leiden.