In de categorie 16-19 jaar mochten de Tatta's de beker mee naar huis nemen. | Foto PR
In de categorie 16-19 jaar mochten de Tatta's de beker mee naar huis nemen. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Zonnig Oegstgeester Buurtentoernooi

voetbal n Afgelopen zondag traden 26 teams aan namens verschillende buurten in Leiden en Oegstgeest om hun krachten te meten in het traditionele Oegstgeester Buurtentoernooi van Vv UDO.

Precies in lijn met alle tien voorgaande edities was ook dit jaar het zonnetje weer volop aanwezig. Gestreden werd in de leeftijdscategorieën 12 tot en met 15 jaar, 16 tot en met 19 jaar en 20+.

De voetbalpotjes waren ook dit jaar fanatiek, maar zeer sportief. De scheidsrechters floten alle wedstrijden met grote deskundigheid en de vrijwilligers achter de bar zorgden voor de beste hapjes en drankjes.

In de groep 12 tot en met 15 jaar won het team van FC Tetteroo (Oranjebuurt) met 1-0 van Mandje96 (Poelgeest). De strijd om de beker in de categorie 16 tot en met 19 jaar ging tussen de teams van Tatta's with Attitude (Schildersbuurt) en Mad Men. Waarbij de Tatta's uiteindelijk de beker mee naar huis mochten nemen. Bij de 20+-ers waren de poulewedstrijden al bijzonder spannend. Het qua leeftijd gemiddeld oudste team, de Groene Blaadjes uit de Gruneriebuurt, kwam ongeslagen de poulefase door, maar moet de finaleplaats in de poule afstaan aan De Juttertjes, een team samengesteld spelers uit de eerste teams van de dames en heren van UDO. Deze finale ging uiteindelijk tussen de Juttertjes en ReUnited (Bloemenbuurt), die voor de gelegenheid zelfs een speler uit de Verenigde Staten hadden laten overkomen. ReUnited won na een spannende strijd de finale met een Golden Goal in de verlening.

Volgend jaar weer? Dat was een veel gestelde vraag bij het verlaten van het sportpark. Natuurlijk volgend jaar weer, maar dan helemaal in het kader van de fusie met de buren van Vv Oegstgeest.


Prijzen Roparun sponsorloop uitgereikt in UDO-kantine

hardlopen n Woensdagavond 29 juni werden de prijzen uitgereikt van de sponsorloop die Vv Oegstgeest, Vv UDO en het Oegstgeester Roparunteam WeRun4All met Pinksteren organiseerden.

In totaal werd € 6.641,- opgehaald. De helft van het geld gaat naar Stichting Roparun, de andere helft besteden de sportverenigingen aan hun jeugdbeleid.

Op de zaterdag van het Pinksterweekeinde werden op de velden bij de Voscuyl in totaal 1.530 kilometers afgelegd door bijna 200 sportieve kinderen. Op dezelfde dag vertrok het Roparunteam WeRun4All uit Parijs om hun 520 kilometer lange estafette af te leggen. Een sportief Oegstgeester weekend! Aan de sponsorloop waren ook prijzen verbonden voor de hoogste opbrengst, de meeste rondjes en de prijs voor grote inzet.


Met glunderende gezichten kwamen Jesse, Duuk, Milo, Robin, Mehdi en Bas woensdagavond met hun ouders hun prijzen in ontvangst nemen.
Met de organisatie van sponsorloop hebben de sportverenigingen aan de Voscuyl op een sportieve manier mede bijgedragen aan het goede doel van de Roparun. Het Oegstgeester Roparunteam WeRun4All is erg trots op deze samenwerking met Vv Oegstgeest en Vv UDO. Na de prijsuitreiking concludeerde iedereen dat het weer een geslaagde sponsorloop was. Er werd al weer gesproken over het organiseren van de sponsorloop in 2017. Ook dan doet WeRun4All weer mee aan de 26e editie van de langste non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam.

Ron de Roode (UDO), Marjory Vink (VVO), Sander Muntz en Arnoud Nierop (WR4A) met Milo, Duuk, Mehdi, Bas, Jesse en Robin.