Alle kinderen met de voorleesvrijwilligers en de wethouder. | Foto Willemien Timmers
Alle kinderen met de voorleesvrijwilligers en de wethouder. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Wethouder Jos Roeffen deelt diploma's VoorleesExpress uit

voorlezen n Op woensdagmiddag 29 juni was het gezellig druk op de jeugdafdeling van de bibliotheek in Oegstgeest. Kinderen die de afgelopen maanden een voorleesvrijwilliger op bezoek hadden gehad, kregen het officiële diploma van de VoorleesExpress.

De diploma-uitreiking startte natuurlijk met voorlezen. Ouders, kinderen en de voorleesvrijwilligers kropen samen met bibliotheekmedewerker Maartje Nierop in het boek 'Bang Mannetje', geschreven door Mathilde Stein.

Na het voorlezen constateerde wethouder Jos Roeffen dat iedereen goed had geluisterd en opgelet. "Iedereen heeft, net zoals het Bange Mannetje, de afgelopen 20 weken een mooi avontuur beleefd. Een avontuur dat startte met een vreemde voorlezer in de huiskamer, en eindigde met een heleboel voorleesplezier, een grotere woordenschat en beter begrip van de Nederlandse taal."
De wethouder deelde één voor één de diploma's aan de deelnemende kinderen uit. Voorlezer en kind zetten allebei met een ganzenveer hun naam op het diploma. Vervolgens nodigde Roeffen alle ouders en kinderen uit om veel gebruik te maken van de gratis jeugdpas en om samen met het gezin een reis door heel veel boeken te maken. Een positieve leesopvoeding draagt namelijk bij aan schoolsucces.

Met de diploma-uitreiking kwam er een einde aan het tweede seizoen van de VoorleesExpress. In september start het derde seizoen en lezen de onmisbare vrijwilligers weer voor bij gezinnen thuis. En ook in de bibliotheek wordt meer en meer voorgelezen: Na de grote vakantie is er elke woensdagmiddag vanaf half drie een voorleesactiviteit in de Bibliotheek aan de Lange Voort.

oproep

Wie ook een voorlezer wil worden kan zich aansluiten bij de VoorleesExpress in Oegstgeest. Je wordt als voorlezer gekoppeld aan een kind tussen 2 en 8 jaar en het bijbehorende gezin. Je komt 20 weken lang wekelijks een uurtje bij dit gezin over de vloer. Je krijgt een training in de bibliotheek, hulp bij het uitzoeken van de juiste boeken en begeleiding waar nodig. Meer informatie en de aanmeldknop staan op www.VoorleesExpress.nl.

De VoorleesExpress in Oegstgeest is mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van het Oranjefonds, Stichting Kinderpostzegels en de Rotaryclub Oegstgeest e.o..