Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Zonnig wijkparkfeest in Poelgeest

ontmoeting n In het groene park van Poelgeest vond afgelopen weekend opnieuw het gezellige wijkparkfeest plaats.

Tekst/Foto's Willemien Timmers/Arjan v Leest

Op 2 juli werd begonnen met een kindercamping, en dus stond het Vroege Vogelspark op zaterdagavond weer vol met allerhande tentjes. Na een spannende vossenjacht werd er bij het kampvuur een verhaal verteld, en werd er genoten van geroosterde marshmallows. Ondanks de slechte weersvoorspelling, bleef de nacht op twee kleine buitjes na, droog, en kon 's morgens in een waterig zonnetje genoten worden van wentelteefjes en gebakken eieren.

hardlopen

Om 10.00 uur, toen de zon al uitgebreid scheen, deden zo'n veertig volwassenen en kinderen mee met de eerste Poelgeest Superrrloop, gesponsord door de Superrr in de wijk.
Marcel van Sambeek won de vijf kilometer bij de heren in een zeer snelle tijd van 19.46 minuten. Tweede werd Aart Groenendijk en derde Wouter Wertwijn. Bij de vrouwen won Ellen Dijkstra in een tijd van 25.50 minuten. Tweede en derde werden Lisette Hoogendoorn en Carien Olbers. Uitslagen bij de kinderen: Jongens groep 1-3: 1. Martin den Adel, 2. Tijn van Sambeek 3. Olivier Duindam. Meisjes groep 1-3: 1. Zoë de Lange, 2. Isabelle Bunnik, 3. Sophie Qualle. Jongens groep 4-6: 1. Bengt Glerum, 2. Daniël Rothenberg, 3. Pelle Ruifrok. Meisjes groep 4-6: 1. Eline Stobbe, 2. Lizaly Wildenbeest, 3. Hanna Bertram. Jongens groep 7-8: 1. Jasper Bunnik. Meisjes groep 7-8: 1. Lisa van Sambeek, 2. Manuela Lagendijk.

De dag had nog meer sportieve elementen, waarvoor het (onverwacht) zonnige park weer prima geschikt bleek. Zo organiseerde ASC, die binnenkort buurman van Poelgeest wordt, voetbalwedstrijdjes en hielden wijkbewoners een volleybaltoernooi. Ook kwam sportschool Jenergy een swingende workout geven. Sponsor Barthen leverde ook dit jaar weer gratis toiletten.

Ondertussen kon iedereen op een zonnig terras genieten van een drankje van De Gouwe, en pannenkoeken van Jan en Nico. Voor de kinderen was er een slootjesexcursie van het MEC, een springkussen, een kinderboerderij en een optreden van een clown. Bovendien kregen alle kinderen een gratis ijsje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding