Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Inzameling voedselbank

geven n Elke maand wordt er voedsel ingezameld voor de voedselbank in Leiden.

De voedselbank is onder meer afhankelijk van particuliere giften om de mensen die van de voedselbank gebruik maken, te kunnen voorzien van een voedselpakket.
Oegstgeestenaren kunnen boodschappen als koffie, thee, suiker, pasta, rijst, wasmiddelen en blikken groente/soep/vlees of vis en zonnebloemolie inleveren op dinsdag 5 juli van 19.00-19.45 uur bij de Rehobothkerk, Lijtweg 1 (tegenover de Shellpomp).


Spaargarenstraat wederom Spaarbekkenstraat!

Spaarbekkenstraat, Spaarbekkenkanaal; de bewoners proberen met grapjes maar het leed een beetje weg te lachen.

Wederom staat het ASC terrein voor de helft onder water, stroomt het water langs de huizen en dringt er in, spuiten de afvoerputten water uit in plaats van water af te voeren. Wederom blijkt dat de gemeente nog steeds faalt en niet bij machte is iets aan de waterafvoer te doen. En dit zijn nog niet eens de ergste buien die we hebben gezien. We houden ons hart vast voor wat er gaat gebeuren als het opnieuw hard regent.

Wouter Turkenburg


Geachte leden van de Gemeenteraad,

Als docent van K & O moet mij het volgende van het hart: De mededeling dat de subsidie aan K & O in 2017 zal worden gestopt heeft mij geschokt. Hoe is het mogelijk,dat een organisatie als K & O met al haar cursussen, die door vele Oegst­geestenaren met veel genoegen worden gevolgd, zal verdwijnen? Hiermee verdwijnt ook een groot deel van het culturele leven uit onze gemeente. Dat moeten we niet willen! Ik verzoek u daarom dringend om op uw besluit terug te komen, in het belang van de vele cursisten en van onze gemeente, die naast haar vele sportverenigingen ook de cultuur niet kan missen. Het zou een verarming zijn van Oegstgeest.

Hoogachtend,
Marjolijn Bogaards

Afbeelding