RT-praktijk UnIQ met Karin Brussee (l) en Evelien Wietsma. | Foto PR
RT-praktijk UnIQ met Karin Brussee (l) en Evelien Wietsma. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Leerlingbegeleiding UnIQ vijf jaar

ondernemen n Afgelopen woensdag, 22 juni, vierde UnIQ haar vijfjarig jubileum. UnIQ is een praktijk voor remedial teaching en individuele leerlingbegeleiding voor kinderen van de basisschool.

Het jubileum werd gevierd met ballonnen, slingers en een etentje. De kinderen kregen allemaal een cadeautje. In de afgelopen jaren zijn al rond de honderd kinderen begeleid door RT-praktijk UnIQ.

UnIQ is een praktijk die kinderen begeleidt bij onder andere rekenen, lezen, spelling, dyslexie, werkhouding en gedrag. UnIQ sluit met de begeleiding aan bij de behoeften en de sterke kanten van kinderen. Hierdoor voelen kinderen zich competent en op hun gemak, waardoor de motivatie toeneemt en de effectiviteit van de behandeling groter wordt.

UnIQ is vijf jaar geleden opgericht door Evelien Wietsma en Karin Brussee, twee oud-collega's. Zij volgden beiden de opleiding voor remedial teacher en besloten om hier samen iets mee te doen. Ze richtten een eigen praktijk op, omdat ze zagen dat op basisscholen de individuele leerlingbegeleiding sterk terugliep.

"Terugkijkend kunnen we zeggen dat we in de afgelopen vijf jaar een goed contact hebben opgebouwd met ouders, kinderen en leerkrachten van diverse basisscholen in Oegstgeest, Leiden en Warmond. Het is belangrijk om samen te zoeken naar wat een kind nodig heeft om de leerprestatie te verbeteren. Het werk is afwisselend, omdat elk kind anders is en de kinderen van verschillende leeftijden zijn. Elk kind heeft daarom een eigen aanpak nodig", aldus Evelien en Karin.

"Een meisje dat begeleiding kreeg voor rekenen zei op een gegeven moment: 'Juf, u bent zeker heel blij als u weer een kind geholpen heeft?' En op de vraag: 'Hoezo?' zei ze: 'Als ik bij u kom, legt u mij iets uit en dan snap ik dat beter.' Een mooier compliment kun je niet krijgen. Op naar de volgende vijf jaar!"
www.rtpraktijk-oegstgeest.nl