De winnaars van de Poldercross. De eerste dame kreeg haar beker later uitgereikt. | Foto: Wil van Elk.
De winnaars van de Poldercross. De eerste dame kreeg haar beker later uitgereikt. | Foto: Wil van Elk. Foto: Wil van Elk

Poldercross en Midzomerfeest

startsein n Na het startsein van Esther Peters sprongen de deelnemers massaal in de sloot. Deze sloot langs het veilingterrein moesten zij nog een paar keer oversteken.

Door: Wil van Elk

Na het overzwemmen van het Oegst­geesterkanaal begon de prutrace pas goed in de Elsgeesterpolder waar diverse baggersloten op hen wachtten.

Vrijwilligers zorgen voor fruit en water

De volgende oversteek van het kanaal was bij de boerderij Haeswijk waar een gezellige verjaardagspartij aan de gang was en de Pretband De Mexicano's vrolijke muziek speelde. Aan de overkant was wegens de sloop van de loodsen van Den Dubbelden de volgende oversteek aan het eind van de Zonnebloemlaan. Vrijwilligers zorgen onderweg voor veilig oversteken en voor fruit en water.

Aan de finish werden de deelnemers schoongespoten door leden van de vrijwillige brandweer van Oegstgeest. Esther Peters reikte samen met Henk Heemskerk de prijzen uit aan de heren 1 Thomas de Mooij, 2 Luuc Hutten, 3 Erik Boes, en aan de dames: 1 Florien Molendijk, 2 Merel den Hollander, 3 Wendy Boes. Florien was direct na de Poldercross teruggegaan naar het verjaardagsfeestje bij de boerderij Haeswijk en kreeg de beker later uitgereikt door deburgemeester. Ze was al onderweg naar huis, maar kwam graag terug voor de prijs. Na de prijsuitreiking was op het Boerhaaveplein een gezellig Midzomeravondfeest met DJ Double U Productions, Pieter Walvaart, en de coverband Bastta. Foto's van de Poldercross en het gezellige Midzomeravondfeest staan op de Facebook groepspagina ­Poldercross Oegstgeest.

Midzomeravondfeest op het Boerhaaveplein. | Foto: Wil van Elk.