Een sfeervolle plek om een haringparty te houden: in de voortuin van Kasteel Oud-Poelgeest. | Foto: Wil van Elk.
Een sfeervolle plek om een haringparty te houden: in de voortuin van Kasteel Oud-Poelgeest. | Foto: Wil van Elk. Foto: Wil van Elk

PVOO en haringparty's: Beste maatjes

ondernemers n Op dinsdag 21 juni vond voor de zevende keer de (inmiddels tot traditie verheven) haringparty plaats op het terrein van kasteel Oud Poelgeest.

Door Wim van Tuijl

Het was weer ouderwets gezellig. Wel is de plaats van handeling veranderd. Het evenement was niet op het terras maar op het grasveld voor het kasteel. Dit uitstekende idee was ontsproten aan het brein van bestuurslid Evenementen van de PVOO, Karen Rueb. Nu hadden de aanwezigen een prachtig uitzicht op het historische kasteel. Het heden van Haringparty en de nostalgie van dit kasteel vloeiden in elkaar over en vormden een perfect decor.
"Beste maatjes", grapte voorzitter PVOO, Mark Cremers, richting de aanwezigen. Een betere woordspeling als groet naar de aanwezigen bij een haringparty was haast niet denkbaar. Mark hield het kort, maar verwees even naar de ontwikkeling van het Bio sciencepark op de grens van Leiden en Oegstgeest, dat blijft groeien. "Dit kan een mogelijkheid zijn voor het scheppen van werkgelegenheid". Daarna gaf hij het woord aan de eigenaar van de visspeciaalzaak van Oegstgeest, Hugo van der Meij, die ook dit jaar de hoofdrol bij de haringparty speelde. Immers, zonder hem geen haring. Hij merkte op dat de haring opnieuw weer voortreffelijk van smaak is. "Overtuig jullie zelf en eet smakelijk". Daarmee was de haringparty geopend. Onder de aanwezigen was ook de nieuwe burgemeester, Emile Jaensch, voor wie het zijn eerste haringparty was. De combinatie van grote opkomst, uitserveren van haring en een drankje waren fundamenten die de sfeer de gehele duur van deze bijeenkomst uitermate gezellig maakten. Lange tijd stonden vele aanwezigen met elkaar te praten en genoten volop van de aangeboden haring en drankjes. De muziek werd verzorgd voor Pieter Walvaart met zijn muziekbedrijf Double U Productions, dat in te huren is bij allerlei soorten evenementen die muzikaal opluistering verdienen. Saxofonist Pieter Slijkoord gaf met de bespeling van zijn instrument een positieve muzikale bijdrage.
Kortom, een evenement waarop alle deelnemers met een goed gevoel kunnen terugkijken.