De Daltonschool in Haaswijk heeft voor het eerst een leerlingenraad. | Foto: Wil van Elk.
De Daltonschool in Haaswijk heeft voor het eerst een leerlingenraad. | Foto: Wil van Elk. Foto: Willemien Timmers

Leerlingenraad Dalton

Officieel n Burgemeester Emile Jaensch gaf op 24 juni de installatie van de leden leerlingenraad van de Daltonschool Oegstgeest een officieel tintje. Het is voor het eerst dat leerlingen gaan meedenken en meebeslissen.

Door: Wil van Elk

Na de zomervakantie start de school met de allereerste leerlingenraad, bestaande uit leerlingen uit de groepen vijf tot en met acht: Emma Pennings (5), Yara Weissbach (5), Thijs Augustijn (6), Zahra Ramdane (6), Eva Verhoogt (7), Lara van Berkel (7), Karam Alkaissy (8) en Kai Weissbach (8). Zij zijn verkozen na een heuse verkiezingscampagne, stembiljetten en een stembus. Burgemeester Emile Jaensch sprak met ieder van hen op een podium op het schoolplein - het was tijdens een bijeenkomst waarbij de ouders werden bedankt die iets voor de school hebben gedaan in het afgelopen schooljaar - en vroeg naar hun motivatie en wat er volgens hen zou moeten worden gedaan op school.

De leerlingenraad komt onder begeleiding van een leerkracht vier keer per jaar bijeen en bespreken met het docententeam en de directie schoolse zaken die zij hebben besproken met de leerlingen in de klas. De school is verplicht hun aanbevelingen te overwegen. De acht leden kiezen zelf een voorzitter. Het is een serieuze zaak, en de school heeft de instelling dat het beter is om samen met de leerlingen te regeren, dan over hen te regeren. Het past bij de manier van lesgeven in het Daltononderwijs en is een goede voorbereiding op het vervolgonderwijs. De leerlingen leren een eigen mening te vormen, ideeƫn en meningen te verwoorden, al discussiƫrend samen een oplossing te vinden, eigen verantwoordelijkheid te nemen, op speelse wijze de werking van een democratie te verkennen en actief deel te nemen aan de maatschappij.


Wethouder Roeffen reikt de eerste VakantiePas uit

vakantie n Donderdag 23 juni reikte wethouder Roeffen de eerste VakantiePas 2016 uit aan de leerlingen uit groep 6 van de Joris de Witteschool.

Het thema van dit jaar is POWER!! Op basis van het thema zijn er veel verschillende activiteiten te doen met korting door de hele regio. De activiteiten in de VakantiePas zijn bedoeld om alle basisschoolleerlingen in Oegstgeest een verrassende invulling van hun vakantie te bieden. Het is daarnaast ook een leuke manier voor de kinderen en hun (groot)ouders om de eigen stad en regio op originele wijze te ontdekken. De VakantiePas 2016 is een uitgave van de Stichting Vakantiepas. www.kindervakantiepas.nl.


Fusie-update voetbalclubs Voscuyl

n Komende vrijdag beslissende ALV's

voetbal n Maandag 13 juni zijn zowel bij Vv UDO als bij Vv Oegstgeestbij de Algemene ledenvergaderingen (ALV's) geweest.

Op beide vergaderingen waren respectievelijk 70 en 80 stemgerechtigde leden aanwezig. Een mooi aantal voor een zeer bijzondere ALV. Onvoldoende leden echter om uiteindelijk een geldig besluit te nemen over een toekomstige fusie van UDO en Oegstgeest. Daarvoor diende twee derde van het totaal aantal leden aanwezig te zijn.

Direct zijn er nieuwe ALV's uitgeschreven voor beide clubs afzonderlijk en wel op vrijdagavond 1 juli om 20.00 uur.


Tijdens deze vergaderingen, gehouden in beide kantines, kan er wel een rechtsgeldig besluit genomen gaan worden. Hiervoor is een twee derde meerderheid nodig van de leden die dan aanwezig zijn.
Opnieuw dus een spannende avond op 1 juli. Iedereen wordt dan ook uitgenodigd om er dan echt te zijn en mee te stemmen over dit belangrijke besluit. Deze vergadering zullen de laatste vragen worden beantwoord alvorens tot stemming wordt overgegaan.

Om negen uur vervolgens verzamelen alle aanwezigen van beide clubs zich in de kantine van Vv Oegstgeest om daar het glas te heffen op het hopelijk positief voorgenomen fusie besluit van beide clubs.

Fusie-begeleidingscommissie van links naar rechts: Marc du Maine (voorzitter FBC), Jan van den Broeck (voorzitter VV Oegstgeest), Luuk van der Zon (voorzitter UDO), Edward Dekker, Dave Roelen, Kees van Zandwijk en Bert Jan Smallenbroek (John Slierings ontbreekt)