Deelnemers aan de Poldercross springen in het Oegstgeesterkanaal op weg naar de Elsgeesterpolder waar de echte prutrace begint. | Foto: Wil van Elk.
Deelnemers aan de Poldercross springen in het Oegstgeesterkanaal op weg naar de Elsgeesterpolder waar de echte prutrace begint. | Foto: Wil van Elk. Foto: Wil van Elk

Zonovergoten 31e Poldercross

laatste n Thomas de Mooij en Florien Molendijk wonnen de Poldercross 2016. Er waren 24 juni bijna vijfhonderd deelnemers in de 31e editie, de laatste van organisator Henk Heemskerk.

Door: Wil van Elk

Het was vooraf even spannend of de start bij de Flora kon plaatsvinden door de werkzaamheden bij de nieuwe afslag op de A44 naar Flora. Met een paar forse draglinebalken werd een tijdelijke brug aangelegd naar het Floraterrein. Esther Peters luidde de startbel. Ook was het fijn dat ten tijde van de Poldercross het spuien was stilgelegd, zodat veilig het Oegstgeesterkanaal kon worden overgezwommen.

Henk Heemskerk stelde aan het eind van de Poldercross zijn opvolger Aad van der Burg (48) voor. Hij woont in de Elsgeesterpolder, Pensionstal de Vinkenburg, en maakt makkelijk contact met de boeren, bijzonder handig voor het vervolg van het evenement. Met hem, Rob en Rick Heemskerk en Jan Willem Bom, staat er een fantastisch team. Een deelneemster stapte ongelukkig in een greppel en brak haar been en werd opgevangen door de EHBO. Ze kreeg later alsnog een medaille. Vervolg op pagina 9.