Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Opvang jonge vluchtelingen gaat dicht

vluchtelingen n De opvang voor jeugdige asielzoekers bij Teylingereind sluit begin juli, zo deelde burgemeester Emile Jaensch vorige week tijdens een commissievergadering mee.

Er zijn niet genoeg minderjarige vluchtelingen die gebruik te maken van deze opvang, en dus wordt de locatie te duur om draaiende te houden.


Zomertijd: Tijd voor Kunst?

kunst n Galerie Tijd voor Kunst organiseert een nieuwe expositie.

In de nieuwe expositie is werk te zien van twee kunstenaars.
Liesbeth Water (1960) is schilder en docent. Zij genoot haar opleiding aan De Nieuwe Academie in Alkmaar en heeft recent de studie Master Education of Arts aan Hogeschool Artez in Zwolle afgerond. De expositie toont haar veelzijdigheid als schilder: dromerige landschappen uit West-Friesland, portretten en kleurig abstract werk.
Lies Henriët (1938) ontwerpt en vervaardigt unieke sieraden. Ze volgde de edelsmid-opleiding in Amsterdam en maakt deel uit van kunstenaarscollectief Maris in Amsterdam. Ze werkt met zilver en andere metalen. Haar stijl wordt gekenmerkt door abstracte vormgeving van ringen en colliers, waarin (half)edelstenen op een bijzondere manier verwerkt worden.
De expositie van Galerie Tijd voor Kunst is te zien van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur in Duinzigt Oegstgeest - Meetings en Workspace, Rhijngeesterstraatweg 40 D, 2341 BV Oegstgeest.

www.galerietijdvoorkunst.nl
www.duinzigt-oegstgeest.nl


College Japanse architectuur

kunst n Op zaterdagochtend 23 juli belicht Max Put in deze boeiende lezing de invloed van westerse architecten als Le Corbusier op de moderne Japanse architectuur.

Put besteedt daarbij met name aandacht aan het werk van Tange Kenzo (1913-2005), maar ook hedendaagse trends in de Japanse architectuur komen aan bod.
Nadere informatie is te vinden op de website van de Vrije Academie, www.vrijeacademie.nl/colleges. Via deze website kan men zich ook aanmelden.
De lezing vindt plaats op 23 juli van 11.00 tot 13.00 uur in Cultuurhuis de Paulus, Warmonderweg 2-A. Deelname kost €29,50.