Alle Ukkies met hun diploma. | Foto: lichtenbeldfoto.nl
Alle Ukkies met hun diploma. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Willemien Timmers

Uitreiking Ukkies voetbaldiploma

voetbal n Afgelopen zaterdag was er bij UDO weer het jaarlijkse feestje voor de Ukkies. Zo'n dertig spelertjes kregen hun voetbaldiploma uitgereikt door trainer Wout de Graaf.

Voor deze groep zit de Ukkies-periode bij UDO er op en gaan zij vanaf augustus meedoen in de echte O9 (onder de 9) competitie van de KNVB (de vroegere F-jes). Na de training afgelopen zaterdag gingen de spelertjes de kantine in om daar onder het genot van limonade en een patatje hun diploma's en UDO-voetbaltas in ontvangst te nemen.
Gezien de grootte van de groep, had de kantine van UDO een kleine metamorfose ondergaan, het deel waar de kinderen mochten zitten was afgezet met lint om er voor te zorgen dat de ouders op afstand bleven.
Na de uitreiking van de diploma's en tassen gingen de kinderen nog op de foto voor in de Oegstgeester Courant.

Voor deze Ukkies groep is het seizoen nu afgelopen, volgende week is er een inloopochtend voor nieuwe Ukkies die het leuk vinden om bij UDO te komen voetballen/trainen.

Inloopochtend

Aanstaande zaterdag, 25 juni, is er bij UDO een inloopochtend om, nog net voordat de vakanties beginnen, een keertje kennis te maken met het Ukkies voetbal bij UDO. De inloopochtend duurt van 11 tot 12 uur.
Al heel veel jaren kunnen jongens en meisjes van 4½ jaar en ouder komen voetballen bij UDO. Op zaterdagmorgen kunnen deze kinderen kennis maken met het voetbal in teamverband. Er worden allerlei spellen met de bal gedaan en er wordt geleerd hoe je tegen een bal moet schoppen, hoe je doelpunten moet maken en hoe je met elkaar over kunt spelen.
De UDO Ukkies trainen gedurende het seizoen op zaterdagmorgen. Van 10.00 tot 11.00 uur trainen de kinderen die net beginnen (van 4½ tot ruim 5 jaar en van 11.00 uur tot 12.00 uur de vijf en net zes jarigen. Iedere jongen en ieder meisje van 4½ jaar en ouder mag meedoen. Aanmelden voor zo'n training hoeft niet, de kinderen kunnen gewoon met hun ouders komen kijken. Je kunt dan meedoen en kijken of jullie het voetballen bij UDO leuk vinden.
Als je nog geen voetbalschoenen hebt is dat meestal geen probleem. UDO heeft altijd wel voetbalschoentjes liggen om mee te oefenen. Kinderen die 6 jaar worden gaan instromen in het F- pupillenvoetbal, nu O9 (onder 9) genoemd. Pas dan wordt er contributie betaald. De Ukkies mogen zolang ze ukkie zijn vrij van contributie voetballen en meedoen aan alle activiteiten die voor de UDO-jeugd worden georganiseerd. Op zaterdag wordt de Ukkies-groep getraind door Wout de Graaf met een aantal assistenten.
De reguliere ukkies trainingen starten weer vanaf medio augustus, als de scholen weer gaan beginnen.
Aanstaande zaterdag dus voorlopig even de laatste mogelijkheid om te proeven aan het voetbal bij UDO,
Voor informatie over UDO kan men contact opnemen met Ron de Roode 06-20323499 mailen naar r.de.roode@ziggo.nl.


Geen extra kilo's tijdens de vakantie

wandelen n De Oegstgeester balanscoach Christien van Rossem houdt, samen met ervaringsdeskundige Ronald Kuivenhoven, een duinwandeling op zondagochtend 3 juli van 9.30 uur tot 11.00 uur. De wandeling is bedoeld voor mensen die bezig zijn met afvallen of willen afvallen.

Halverwege geeft zij in strandpaviljoen de Zeespiegel een korte presentatie over wat je moet doen om de komende vakantie geen extra kilo's te laten opleveren. Het gaat over het evenwicht tussen wat je kunt eten en hoeveel je moet bewegen. Daarbij is het van belang om ook tijdens de vakantie in de regiestoel te blijven zitten als het om eten gaat en allerlei saboterende gedachten de baas te blijven.
Iedereen kent dit soort lastige keuzemomenten wel. Je hebt een stad bezocht en na een enerverende dag zit je eindelijk in de schaduw op een fijn terras. De overige gezinsleden zijn na het hoofdgerecht aan het kijken in de kaart met nagerechten. Door je hoofd speelt, het is een mooie vakantiedag, ik ben nu echt toe aan een toetje bovendien is het niet gezellig voor de anderen wanneer ik nee zeg. Is het waar dat het niet gezellig is als ik het bij koffie houd?
Tijdens de wandeling kunnen de deelnemers ervaringen uitwisselen over de pogingen die zij nu doen of willen gaan doen om met overtollige kilo's af te rekenen. We rijden vanuit Oegstgeest naar Noordwijkerhout en starten van de parkeerplaats aan de Duindamseweg/Randweg vanaf uiterlijk 9.30 uur de wandeling. Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve de koffie of thee die je drinkt met of zonder appeltaart. Inclusief een hand-out met daarin de tips voor een slanke zomer. Aanmelden bij de Balanscoach Christien@debalanscoach.nl, 06-51340890 of bij Ronald Kuivenhoven, r.p.kuivenhoven@hotmail.com, 06-55726565. Opgeven kan tot en met donderdag 30 juni.

Christien van Rossem, samen met ervaringsdeskundige Ronald Kuivenhoven. | Foto PR