Bob de Jong signeerde zijn boeken, de meesten waren cadeaus voor Vaderdag, en had een gezellig praatje met alle kopers. | Foto: Wil van Elk.
Bob de Jong signeerde zijn boeken, de meesten waren cadeaus voor Vaderdag, en had een gezellig praatje met alle kopers. | Foto: Wil van Elk. Foto: Willemien Timmers

Bob de Jong signeert

ontmoeting n Afgelopen zaterdag was oud-schaatser en Olympisch kampioen Bob de Jong te gast bij de Rijnlandse Boekhandel. Hij signeerde zijn nieuwe boek Bob Anders voor vele enthousiaste liefhebbers. De Jong maakte met iedereen een praatje en spoorde de jeugdige fans aan om te gaan schaatsen. Hij toonde ook schaatsen van vroeger.


Dineren onder de bomen van de Leidse Hout

uitgaan n Dineren in de open lucht. Op een unieke locatie aan sfeervol gedekte tafels. Voordat de zomervakantie begint, wordt het openluchttheater in de Leidse Hout omgetoverd in een restaurant met een dak van bladeren.

De Dames Dietz uit Oegstgeest staan garant voor een smakelijk mediterraan driegangen diner. Brouwerij Pronck zorgt voor een bijpassend drankarrangement. Tussen de gangen door genieten van bijzondere optredens! En dat alles voor 49,50. Reserveren moet, via www.oltleiden.nl. En vol is vol.


Op 25 juni treedt Martijn Kardol op. Na het voorgerecht even rust voor cabaret. Als cabaretier beleefde Martijn dit seizoen een ware kickstart. Hij werd zowel de winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival als van het Leids Cabaretfestival. Na het hoofdgerecht lekker nagenieten onder de swingende klanken van de Huarti Jazz & Soulband.


Wie kiest voor 2 juli kan tussen alle gangen door genieten van jongNBE. Het jongNBE is een blazers ensemble van jonge talentvolle musici van de Nederlandse conservatoria, sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding.

Het Openluchttheater Leidse Hout is 'het groenste theater in de regio' en ligt op de grens van Leiden en Oegstgeest in het volkspark de Leidse Hout. Er zijn deze zomer maar liefst 12 voorstellingen te zien in het Openluchttheater Leidse Hout. Samen met verschillende Leidse makers en met Stadspodia Leiden is een afwisselend programma opgesteld. Een unieke kans om in de open lucht, omringd door groen, te genieten van sfeervolle opvoeringen.

Op de hoogte blijven? Kijk op www.oltleiden.nl of volg het openluchttheaterleidsehout op Facebook.


ZomerKunstWeek

creatief n In de eerste week van de zomervakantie organiseert Het KunstKasteel de ZomerKunstWeek. Dit jaar van 11 tot en met 15 juli, elke middag van 13.30 uur tot 17.30 uur.

Elke dag staat een kunstenaar centraal: kinderen kruipen in diens huid en maken een kunstwerk in zijn stijl. Elke middag bieden ze een nieuwe werkvorm aan. Daarnaast zijn er nog andere knutsel- en schilder projecten waaraan kinderen mee kunnen doen.

Voor alle informatie: www.kunstkasteel.com. Kind(eren) kunnen opgegeven worden via de site. Voor vragen kan men terecht bij Hester Scheltens: eigenaar van het KunstKasteel en bevoegd docent. De organisatie is in haar handen. Per mail: info@kunstkasteel.com of telefonisch: 06-23521164. Het KunstKasteel is te vinden aan de Rhijngeesterstraatweg 191.