Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Jaarfeest op de Joris de Witte

feest n Op woensdag 14 juni heeft op CBS Joris de Witte het Jaarfeest plaatsgevonden.

Het thema was dit jaar 'muziek'. Alle leerlingen zijn in groepjes door de school gegaan en hebben deelgenomen aan verschillende activiteiten. Op het programma stond onder andere een workshop djembé, een speurtocht door de wijk, de stormbaan en een dansworkshop onder leiding van oud-leerling en bekend danser Remen. De dag werd afgesloten op het schoolplein met de ingestudeerde dans en een ijsje.


Choral Evensong in de Groene Kerk

muziek n Op zondag 26 juni wordt er in de Groene Kerk een Choral Evensong gehouden.

De Willibrordcantorij verzorgt de koormuziek. Voorganger is Ds. O.Th. Boonstra, organist is Maarten Boonstra en de cantorij staat onder leiding van Hans de Jong, cantor-organist van de Groene Kerk.
Zowel Magnificat, Nunc Dimittis en de Anthem O Lord that seest from yon starry height zijn van de hand van Charles Wood (1866-1926). Wood werd geboren in Ierland en studeerde in London en Cambridge. In Cambridge was hij als organist verbonden aan Gonville and Caius College. Psalm van de 26ste dag van de maand is het slotdeel, de laatste drie "parts", van Psalm 119. Een deel daarvan wordt als "anglican chant" uitgevoerd. Een gedeelte van de muziek van deze Choral Evensong vraagt ook om úw muzikale medewerking in de "community singing".
De Choral Evensong begint om 16.30 uur. De toegang is gratis.
Groene of Willibrordkerk, Haarlemmerstraatweg 6.


Geslaagd

aandacht n Iemand in het zonnetje zetten die geslaagd is voor zijn (her)-examen? Over drie weken plaatst deze krant opnieuw felicitaties. Stuur vóór 11 juli een foto van de geslaagde met maximaal twintig woorden tekst naar redactie@oegstgeestercourant.nl.