Fotograaf Hans Clauzing en tuincoördinator Francisca Laureijs laten vol trots hun boek zien. | Foto Willemien Timmers
Fotograaf Hans Clauzing en tuincoördinator Francisca Laureijs laten vol trots hun boek zien. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

'Tuinieren is kinderspel' gepresenteerd op De Kring

boek n Op vrijdagmiddag 17 juni presenteerden 'Kring-moeder' Francisca Laureijs en fotograaf Hans Clauzing hun onlangs verschenen boek 'Tuinieren is Kinderspel'.


Dit deden zij door tijdens de wekelijkse viering op Jenapanschool de Kring aan de Rhijngeesterstraatweg een eerste exemplaar van het boek aan te bieden aan locatie-directeur Carla Peverelli.


Francisca Laureijs is de tuincoördinator van de schooltuin van de Willibrordlocatie van Jenaplan basisschool De Kring. Maandelijks bedacht zij een aantal leuke tuinactiviteiten voor de kinderen die moesten worden uitgevoerd. Hans Clauzing werd door Laureijs via Twitter benaderd, en begon met fotograferen hiervan.
Het tweetal werd onder andere gevraagd om een aantal foto's te publiceren in het tijdschrift Groei en Bloei en zo ontstond het idee dit breder te trekken en een boek samen te stellen voor ouders en kinderen. Vol inspiratie en praktische tips voor de vier seizoenen in de tuin.


De vier seizoenen zijn de 'groene' draad in het boek en bedoeld voor ouders met kinderen met tuin of balkon. Wat is er leuker dan je eigen aardappelen te poten en na goede zorg te oogsten? Te snoepen van je eigen gekweekte frambozen en bessen. En, te genieten van de recepten en leuke doe het zelf opdrachtjes.

Tijdens de viering vertelde Laureijs hoe leuk zij het vindt om niet alleen in de klas, maar ook buiten in de schooltuinen met kinderen bezig te zijn. Zij liet aan de aanwezige leerlingen een aantal prachtige foto's uit het boek zien, waar stuk voor stuk leerlingen van De Kring op staan.

De volkstuintjes achter De Kring vormen een oase van rust, waar elke groep zijn eigen stukje grond heeft, en waar van alles wordt geoogst.

Na schooltijd werd het boek buiten op het plein verkocht aan geïnteresseerde ouders en kinderen.


'Tuinieren is Kinderspel' is een vrolijk, instructief en fraai geïllustreerd boek, waarin iedereen op de prachtige foto's wel een vrolijke Oegstgeester Kring-leerling herkent.

Tuinieren is Kinderspel, Francisca Laureijs en Hans Clauzing.
Uitgever: Aerial Media Company B.V.

ISBN 9402601015

prijs: 19,95 euro