Vrijdag 10 juni schitterden 12 jeugdige musicalsterren in een bijzondere uitvoering van Jungle Book - de Musical.
Vrijdag 10 juni schitterden 12 jeugdige musicalsterren in een bijzondere uitvoering van Jungle Book - de Musical. Foto: Willemien Timmers

Musicalleerlingen schitteren in musical Jungle Book

optreden n Vrijdag 10 juni presenteerde de Stichting Evenementen 'Jungle Book - de Musical' in sociaal cultureel centrum Het Trefpunt in Warmond. Onder leiding van Susanne de Rooij schitterden twaalf kinderen in de spotlights tijdens de speciale uitvoering deze schitterende en tijdloze musical.

Zingen, dansen en acteren: Het was allemaal te zien tijdens de bijzondere versie van de populaire film die de musicalkids samen zangeres en musicaldocente in zo'n 30 lessen hebben ingestudeerd: Ook deze musicalversie van Jungle Book vertelde het wereldberoemde verhaal over de in de Indiase jungle verlaten mensenbaby Mowgli die door zwarte panter Baghera werd gevonden en door een roedel wolven werd geadopteerd en opgevoed. Wanneer de gemene tijger Shere Kahn terugkeerde in de jungle werd besloten dat Mowgli terug moest naar de mensen.
Alle bekende Jungle Book-figuren waren present: Mowgli, Baloe, Baghera, Shere Kahn, slang Kaa, de Wolven, de Olifanten, Koning Louis en zijn apen, de gieren en het meisje uit de mensenwereld.

Het was een kleurrijk geheel met veel eigen inbreng van de kinderen. Ook waren er dankzij Simone Telders prachtige kostuums en decorstukken, zorgde Ferry Zeeman voor het nodige grimewerk en kreeg dankzij de inzet van Richard Veenvliet en Fred Kuipers alles een professionele uitstraling. Ook achter de schermen waren er veel vrijwilligers die zich inzetten.

Aan het eind van de musical ontving Susanne de Rooij uit handen van Evenementeninitiatiefnemer Diderik Selier een prachtige bos bloemen als dank voor haar geweldig inzet.
Verder had bloemenwinkel Daan S speciaal voor de musicalkids voor prachtige gele rozen gezorgd. Eén ding was voor het enthousiaste publiek duidelijk: Ariane, Do, Ella, Emma, Eva, Fieke, Finette, Joy, Livia, Nathalie, Roos en Sophie waren top!

Ook komend seizoen hoopt de Stichting Evenementen in Dorpscentrum Oegstgeest musicaltalenten te verwelkomen voor een nieuwe musicalproductie, die in juni 2017 op de planken wordt gezet. Inschrijven hiervoor is al mogelijk.

Kijk voor meer info over alle Evenementenactiviteiten regelmatig op www.st-evenementen.nl., of ben met (071) 5171540.